Ιστορίες

Η ιστορία του φοιτητή που πήρε τον ανάπηρο πατέρα του στο πανεπιστήμιο

Ένας φοιτητής πήρε μαζί του στο Πανεπιστήμιο τον παράλυτο πατέρα του για να τον φροντίζει ενώ σπουδάζει

Ο νεαρός Ζάο Ντελόνγκ από το Χενάν, μια επαρχία που βρίσκεται στην κοιλάδα του Κίτρινου ποταμού, στη Κεντρική Κίνα, όταν πήγε στο κολλέγιο για να σπουδάσει, πήρε μαζί του και τον παράλυτο πατέρα του.

Σύμφωνα με την People’s Daily, ο νεαρός έπασχε από πολιομυελίτιδα όταν ήταν μικρός. Οι γονείς του όμως δεν παράτησαν ποτέ τις προσπάθειες να τον βοηθήσουν. Έπειτα από μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, ο Ζάο κατάφερε να περπατήσει ξανά.

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στην οικογένεια του Zάο δεν σταμάτησαν. Λίγο πριν μάθει ότι πέρασε στο Πανεπιστήμιο ο πατέρας του αρρώστησε βαριά και έμεινε παράλυτος. Η μητέρα του δεν είχε το κουράγιο και τη δύναμη να ξεπεράσει το καινούργιο χτύπημα της μοίρας και έπεσε σε βαριά κατάθλιψη.

Κάπως έτσι ήρθε η σειρά του Ζάο να ανταποδώσει την αγάπη και την υποστήριξη που του έδειξαν οι γονείς του όταν αντιμετώπιζε το δικό του πρόβλημα υγείας.

Έτσι, πήγε στο Πανεπιστήμιο και πήρε μαζί του και τον πατέρα του.

Κάθε μέρα, ο Ζάο φροντίζει τον πατέρα του, του πλένει το πρόσωπο, βουρτσίζει τα δόντια του και χτενίζει τα μαλλιά του. Του μαγειρεύει, τον ταΐζει και τον βοηθάει να κάνει τις ασκήσεις φυσικοθεραπείας του.

Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου όταν έμαθαν τι συμβαίνει με τον καινούργιο τους φοιτητή, αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση και να τους παραχωρήσουν ένα μεγαλύτερο δωμάτιο στην Εστία της σχολής.

«Ο πατέρας δεν σταμάτησε ποτέ να με φροντίζει. Τώρα που ο ίδιος είναι άρρωστος, δεν θα μπορούσα να τον αφήσω πίσω», είπε ο νεαρός στο News 163.

Ο Ζάο είναι ένας νεαρός άνδρας με πολύ λαμπρό μέλλον και με μια τεράστια καρδιά. Καλή τύχη, Ζάο!

Πηγή
www.citypatras.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button