Συνταγές - Διατροφή

Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά


https://www.ispeech.org/text.to.speech

Προετοιμασία: 0:30'Μαγείρεμα: 0:20'
Μερίδες: 4

Ιταλική αγαπημένη συνταγή! Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο  'Νοστιμιές αλά ιταλικά' της Αργυρώς, για πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κοχυλάκι (ή κοφτό μακαρονάκι ή penne Rigate
  • fusilli κλπ.)
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί Τόμα
  • 1 φλ. γκοργκοντζόλα (εναλλακτικά τυριά κασέρι
  • γραβιέρα
  • ροκφόρ)
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Για τα  ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 30′ αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε .Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα. Τα ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού. Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Πηγή
www.argiro.gr
Εττικέτες
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close