Σπίτι

Εσείς κάθε πότε αλλάζετε σεντόνια;

Ο μέσος άνθρωπος αλλάζει τα σεντόνια του κάθε 24 ημέρες. Οι μη δεσμευμένοι περιμένουν τουλάχιστον 37 ημέρες για να τα αλλάξουν, ενώ αυτοί που είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε σχέση 22 ημέρες. Αυτό δείχνει έρευνα στην οποία συμμετείχαν αμερικάνοι.

Οσον αφορά στον διαχωρισμό αντρών-γυναικών –που έχουν συντρόφους- οι μεν κύριοι κοιμούνται στα ίδια σεντόνια 29 ημέρες, ενώ οι κυρίες 19.

Για τους αδέσμευτους άνδρες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Συνήθως περιμένουν 45 ημέρες για να αποφασίσουν να ανανεώσουν τα σεντόνια τους. Εχουν σκεφτεί άραγε ότι αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που είναι ακόμα… μόνοι;

Οχι δεν πρόκειται για ένα ακόμα ρεκόρ «απλυσιάς» από το βιβλίο γκίνες, αλλά για τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Mattress Advisor, εταιρεία που παρέχει κριτικές και βαθμολογίες για στρώματα σε δείγμα 1000 Αμερικανών.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας, περίπου 56 ώρες την εβδομάδα την περνάμε στο κρεβάτι, τα στοιχεία γίνονται ακόμα πιο σοκαριστικά.

Ο λόγος στους ειδικούς

Σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να ανανεώνουμε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνουμε για περισσότερο από 15 μέρες καθώς τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια συσσωρεύονται στο κρεβάτι σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οταν τα σεντόνια είναι φρεσκοπλυμένα, η μυρωδιά και η απαλότητά τους είναι ακαταμάχητη και ο ύπνος πιο ποιοτικός.

Οταν εμπλέκεται το σεξ…

Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση βελτιώνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδανική. Οι άνδρες περιμένουν κατά μέσο όρο 18 ημέρες για να αλλάξουν τα κλινοσκεπάσματα τους μετά από μια καυτή νύχτα, ενώ οι γυναίκες περιμένουν μόλις δύο.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί ή δεν κάνουν ντους πριν πέσουν για ύπνο, περιμένουν 19 ημέρες για να βάλουν τα σεντόνια τους στο πλυντήριο.

Πηγή
http://www.vita.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button