Ιστορίες

Εκτέλεσαν 14χρονο αγόρι σε ηλεκτρική καρέκλα επειδή ήταν…μαύρο | Η συγκλονιστική ιστορία του George Stinney Jr

O George Stinney Jr ήταν το νεότερο σε ηλικία άτομο που εκτελέστηκε τον 20ο αιώνα στην Αμερική. Ήταν μόλις 14 ετών και εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ακόμα και την ημέρα της εκτέλεσής του, κρατούσε μόνιμα τη βίβλο στα χέρια του ισχυριζόμενος ότι ήταν αθώος.

Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε δύο λευκά κορίτσια την 11χρονη Μπέτυ και την 7χρονη Μαίρη, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στο σπίτι των γονιών του. Όλοι οι ένορκοι στη δίκη ήταν λευκοί. Η δίκη κράτησε 2 ώρες και η απόφαση βγήκε με μόλις 10 λεπτά συνεδρίαση.

Οι γονείς του αγοριού απειλήθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο διεξαγωγής της δίκης ενώ εξορίστηκαν και από την πόλη. Πριν την εκτέλεση ο μικρός George, πέρασε 81 μέρες στη φυλακή χωρίς να μπορεί να δει τους γονείς του. Ήταν σε απομόνωση 80 μίλια από την πόλη και η ακροαματική διαδικασία έγινε μόνο με τη δική του παρουσία, χωρίς τον πατέρα του και την μητέρα του.

Εκτελέστηκε με 5,380 volt στο κεφάλι. 70 χρόνια μετά, αποδείχθηκε η αθωότητά του από έναν δικαστή στη Νότια Καρολίνα. Το αγόρι ήταν αθώο και κάποιος άλλος έκανε τη δολοφονία και το έστησε έτσι ώστε να κατηγορηθεί το αγοράκι επειδή ήταν μαύρο.

Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του…

Πηγή
singleparent.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button