Ιστορίες

Δασκάλα ηρωίδα δώρισε το νεφρό της σε 6χρονο μαθητή της και του έσωσε τη ζωή

Μία δασκάλα δώρισε το νεφρό της σ’ έναν 6χρονο μαθητής της, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, προκειμένου να έχει ακόμη μία ευκαιρία να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 6χρονος Matthew Parker από το Τέξας έχει μια ευκαιρία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αφού η δασκάλα του, Lindsey Painter, θα του χαρίσει το ένα της νεφρό!

Η Lindsey Painter γνώριζε ότι ο μικρός Matthew ήταν σοβαρά άρρωστος, αφού ο οργανισμός του απέρριψε το νεφρό που του είχε μεταμοσχευτεί, όταν ήταν ακόμη βρέφος και χωρίς δισταγμό προσφέρθηκε εθελοντικά, μαζί με άλλους 80 περίπου δωρητές οργάνων, να εξεταστεί και η έκπληξη της ήταν τεράστια, όταν της ανακοινώθηκε ότι ήταν συμβατός δότης.

Μετά από σοβαρή σκέψη, η Lindsey Painter αποφάσισε να προχωρήσει στην μεταμόσχευση και να προσφέρει στον μαθητή της το νεφρό της και μία ακόμη ευκαιρία να ζήσει. «Κοιτάζω τα δικά μου παιδιά και βλέπω όλα αυτά τα πράγματα που ο Matthew δεν μπορεί να κάνει εξαιτίας της ασθένειας του.

Έχει και αυτός δικαίωμα να τρέξει, να φωνάξει και να κάνει όλα αυτά που κάνουν τα παιδιά της ηλικίας του», ανέφερε αιτιολογώντας την απόφαση της.

Οι γονείς του Matthew είναι ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες, διότι οι πιθανότητες να βρεθεί απόλυτα συμβατός δότης ήταν ελάχιστες. Μάλιστα, ο ίδιος ο 6χρονος Matthew υπογράμμισε: «Όταν έμαθα ότι η κυρία Painter είναι συμβατή, έτρεξα και την αγκάλιασα.

Πάντα χαίρομαι, όταν την βλέπω, γιατί είναι καταπληκτική δασκάλα. Θέλω όλοι να ξέρουν τι σημαίνει αυτό που κάνει για μένα και την οικογένεια μου».

Πηγή
https://www.enimerotiko.gr/
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button