Ιστορίες

Γυναίκα πάσχει από Αλτσχάιμερ και ξεχνάει τα πάντα, αλλά ξανά θυμάται τον γιο της μόνο όταν τραγουδάνε

Το Αλτσχάιμερ είναι μια πάρα πολύ σκληρή ασθένεια. Όχι μόνο για τα άτομα που πάσχουν από αυτήν αλλά και για τα άτομα που είναι γύρω τους. Είναι μια ασθένεια που έχει αρκετά συμπτωμάτων. Ορισμένα από αυτά είναι :

  • μικρή βραχυπρόθεσμη μνήμη
  • μειωμένα κίνητρα
  • αποπροσανατολισμός
  • δυσκολία στην ομιλία
  • δυσκολία αναγνώρισης οικείων προσώπων

Μπορείτε ίσως τότε να φανταστείτε πόσο επώδυνο μπορεί να είναι για ένα παιδί να ξέρει πως ο ίδιος του ο γονιός δεν τον θυμάται.

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί θεραπεία για το Αλτσχάιμερ και δεν ξέρουμε με πιο τρόπο εκφυλίσετε η μνήμη ή με πια σειρά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από τον Μπράιαν Ράιντιγκς το 2017 και παρουσιάζεται τόσο ο ίδιος όσο και η 88χρονη μητέρα του ενώ τραγουδάνε ντουέτο παίζοντας κιθάρα.

Η μητέρα του ζούσε (δεν γνωρίζουμε τη σημερινή κατάσταση) σε εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης. Πολλες φορές δεν μπορούσε να θυμηθεί ακριβός τι γίνοταν. Παρόλα αυτά ο γιος της παρατήρησε πως κάθε φορά που παίζει μουσική τα μάτια της λάμπουν. Έτσι ο ίδιος αποφάσισε να τραβήξει ένα συγκινητικό βίντεο

Η ιστορία τους είναι συγκινητική και όπως έγραψε στην λεζάντα του βίντεο ο ίδιος:  «Τον περισσότερο καιρό μου λείπει η μητέρα μου. Όμως πάντοτε επιστρέφει όταν τραγουδάμε».

Η ιστορία αυτή μας αγγίζει την καρδιά για πολλούς λόγους. Αρχικά, η σχέση μεταξύ μάνας και γιου είναι θερμή και φιλική. Επίσης, αποτελεί ένδειξη ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Επίσης μας θυμίζει πως πρέπει να εκτιμάμε όλες οι στιγμές που περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε γιατί δεν θα είναι πάντα δίπλα μας.

Πηγή
filoitexnisfilosofias.com
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button