Ιστορίες

Γράμμα στον Υπουργό από παιδιά ΑμεΑ: «Δε σας αγαπάω Υπουργέ, είστε κακός» !

Συγκλονίζουν δύο γράμματα από Παιδιά ΑΜΕΑ προς τον Υπουργό Υγείας.

«Δε σας αγαπώ» λέει η μία μικρούλα με μεγάλη ευθύνη των λέξεών της. Ήθελε να γράψει γράμμα στον Υπουργό Υγείας για να του δώσει να καταλάβει τι νιώθει και τι συνέπειες θα έχουν οι αποφάσεις του στα παιδιά ΑΜΕΑ.

«Θέλω να συνεχίσω τη μελέτη με την Κυρία Ειρήνη και με τη Κέλυ για να είμαι η καλύτερη μαθήτρια»

Λόγια που συγκλονίζουν από Παιδιά που δε μπορούν να μιλήσουν αλλά μπορούν χάρη στην «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και στις «ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» να γράψουν και ασφαλώς και να διαβάσουν.

Λέξεις που βγαίνουν από τα τρομαγμένα στόματα των παιδιών μας, κι όμως αυτές οι ψυχούλες έχουν την αθώα λεβεντιά που οφείλαμε να έχουμε όλοι. Δεν ξέρουν τι ακριβώς θα πει να είσαι Υπουργός, ξέρουν όμως ότι αυτός είναι ο Υπέθυνος που δε θα έχουν τη δασκάλα που αγαπούν και μαζί της έμαθαν γραφή και ανάγνωση… Ξέρουν πως εξ’ αιτίας του Υπουργού δε θα ξαναπάνε στο σχολείο τους και γι’ αυτό του είπαν ευθαρσώς: «ΔΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ».

Αυτά τα γράμματα και άλλα πολλά γράμματα παιδιών έχουν φτάσει στα χέρια και του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από αρκετά παιδιά. Γράμματα που ουδέποτε πήραν κάποια απάντηση, ποιός ξέρει άραγε γιατί;

Τα παιδιά ΑΜΕΑ καθημερινά στρεσάρονται επειδή ζουν τον τελευταίο μήνα σε μία παρανοϊκή ανασφάλεια. Το ότι είναι με «Ειδικές Ανάγκες» δεν τους μειώνει καθόλου την αντίληψή τους, απεναντίας τους αυξάνει το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Όλη αυτή η αναστάτωση που υπάρχει στο καθημερινό τους περιβάλλον όχι μόνο τα επηρεάζει συναισθηματικά, αλλά τα πάει και «πίσω» δηλαδή οπισθοδρομούν στις όποιες θετικές εξελίξεις είχαν από τις θεραπείες τους.

Όλοι γνωρίζετε τις βλαβερές συνέπειες του άγχους σε όλους μας,  γιατί τα παιδιά ΑΜΕΑ να έχουν λιγότερο από εμάς. Αφού οι ικανότητες επικοινωνίας τους είναι μειωμένες;

Τα παιδιά μας ακούνε, νιώθουν, καταλαβαίνουν αλλά δε μπορούν τα περισσότερα να εκφραστούν έτσι ώστε να τους λύνονται οι απορίες; Όσο λοιπόν οι μέρες περνάνε τόσο και στα τα παιδιά μας μεγαλώνει η αγωνία και ο φόβος μήπως και χάσουν όλους όσους τα αγαπούν και τα βοηθάνε να βρίσκονται πιο κοντά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Νένα Χρονοπούλου –  Μητροπούλου

Πηγή
http://nena.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button