Ιστορίες

Αυτές είναι οι δίδυμες της “Σωτήριας Αγκαλιάς” που έγινε viral – Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα

Το φθινόπωρο του 1995 δύο δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν πρόωρα, ζυγίζοντας μετά βίας περί τα 900 γραμμάρια η κάθε μία. Η Brielle και η Kyrie Jackson, από το Westminister της Μασαχουσέτης πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους δίνοντας μάχη η κάθε μία για τη δική της ζωή, διασωληνωμένες σε ξεχωριστούς αναπνευστήρες.

Η Kyrie φάνηκε πιο δυνατή από τις δύο. Μόλις λίγα γραμμάρια πιο βαριά από την αδερφή της κι όμως έδειχνε να τα πηγαίνει καλύτερα, σε αντίθεση με την αδερφή της, για την οποία οι ελπίδες κάποια στιγμή άρχισαν να χάνονται. Η ανάσα της γινόταν όλο και πιο ρηχή και οι παλμοί της καρδιάς της έπεφταν συνεχώς. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως τίποτα δεν φαινόταν να βοηθά.

Πριν να είναι, όμως, πολύ αργά, μια νοσοκόμα είχε την ιδέα να βάλει τα δύο μωρά στο ίδιο κρεβατάκι. Αυτή ήταν μια πράξη που δεν είχε δοκιμαστεί ξανά στις ΗΠΑ –ήταν τότε, όμως, που έγινε το θαύμα!

Τη στιγμή που η Kyrie τοποθετήθηκε δίπλα στην αδερφή της, άπλωσε το χέρι της και αγκάλιασε το σώμα της Brielle. Ξαφνικά, οι παλμοί της Brielle σταθεροποιηήθηκαν και η θερμοκρασία της άρχισε να επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το θαύμα είχε γίνει!

Στο νοσοκομείο έτυχε να είναι ένας φωτορεπόρτερ εκείνη τη μέρα, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή και έτσι δημιουργήθηκε το στιγμιότυπο που θα έμενε στην ιστορία ως «Η Σωτήρια Αγκαλιά». Μία μέθοδος, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται από τότε συστηματικά στα πρόωρα μωρά με θαυματουργά αποτελέσματα.

Δείτε την ιστορία τους εδώ:

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button