Άρθρογραφία

To “τέρας” της ενδοοικογενειακής βίας σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό, το οποίο παρουσιάζει αυξητικές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και βέβαια δεν συνδέεται με κοινωνικές τάξεις ή εθνικότητα.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο που μένει “κρυφό μυστικό” από τα κυρίως θύματα τα οποία είναι γυναίκες και παιδιά.

Συγκεκριμένα, η ενδοοικογενειακή βία είναι η κατάσταση στην οποία ένα μέλος της οικογένειας προκαλεί οποιασδήποτε μορφής βλάβες σε ένα άλλο μέλος της και δεν περιορίζεται στη σωματική κακοποίηση, αλλά μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Περιλαμβάνει τις άμεσες και έμμεσες απειλές, τη συναισθηματική και ψυχολογική βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, την κοινωνική απομόνωση, τον οικονομικό έλεγχο και γενικότερα όλες τις συμπεριφορές που ωθούν ένα άτομο να ζει υπό ένα διαρκή φόβο.

Ως αποτέλεσμα της ενδοοικογενειακής βίας εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο περνούν πολύ άσχημες καταστάσεις και βιώνουν οδυνηρές εμπειρίες.

Το παρακάτω βίντεο συγκλονίζει καθώς αποκαλύπτει πραγματικές εμπειρίες από παιδιά θύματα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας:

Πηγή
psychopedia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button