Επικαιρότητα

TO ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΜΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Eleni Tzavara (στο κέντρο με τα μαύρα) προ δύο ετών έζησε το χειρότερο.

Έχασε το κοριτσάκι της σε ηλικία 24 ετών από καρκίνο. Η Έμμα ήταν ένα ολοζώντανο, πανέμορφο, χαρισματικό κορίτσι, γεμάτο αισιοδοξία κι όρεξη για ζωή μέχρι την τελευταία της στιγμή. Ονειρευόταν μια ομορφότερη ζωή για τους καρκινοπαθείς.

Να τους επισκέπτονται στα νοσοκομεία, μουσικοί, ζωγράφοι, συγγραφείς και κάθε λογής άνθρωποι με ταλέντα, τα οποία θα μοιράζονται μαζί τους.
Να οργανώνουν παιχνίδι, κινηματογραφικές παραστάσεις, συζητήσεις.
Να μοιράζονται τα εφόδιά τους για να τους βοηθήσουν να ζουν ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο αισιόδοξοι.
Να τους δώσουν μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη πιθανότητα. Καλύτερη ψυχολογία σημαίνει καλύτερο ανοσοποιητικό, καλύτερο ανοσοποιητικό, σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα. Τόσο απλό.

Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ (το μεσαιο Μ ειναι για την Εμμα) έχει στόχο να βάλει χαρά, χαμόγελο και δράση από τον έξω κόσμο στο αποστειρωμένο περιβάλλον του νοσοκομείου, για να βοηθήσει όσο πιο πολλούς συνανθρώπους μας γίνεται να ξανα-ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Στο blog της www.scarsandscarves.com, η Έμμα έγραφε: «Έπειτα από μια σειρά χημειοθεραπειών, ακτινοβολίες, βιοψίες, φυσικοθεραπείες και μια πειραματική μεταμόσχευση μυελού αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου. Καλά, άσχημα, χαρές, γέλια και δάκρυα, περιπέτειες και στιγμές που νομίζω ότι πρωταγωνιστούσα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και όλα αυτά, ώστε να καταρρίψω τα ταμπού που περιβάλλουν τον καρκίνο να δείξω ότι η ζωή δεν τελειώνει εκεί, αλλά ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ».

Τα λόγια της Έμμας σε κάνουν να βλέπεις την ζωή αισιόδοξα . Έτσι και το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, καθημερινά, μέσα στο νοσοκομείο, βοηθά τους ασθενείς να δουν τις δυσκολίες με θετική ματιά.

Όποιος ενδιαφέρεται να μοιραστεί τα ταλέντα του και να βοηθήσει αυτό το θεάρεστο έργο με κάθε τρόπο, ας επικοινωνήσει με την Ελένη (κοινοποιείται το προφίλ της) ή απευθείας με την ομάδα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ στέλνοντας email στο info@pamemmazi.org.

Αυτή η κοινοποίηση ίσως σώσει μια ζωή.

Stefanos Xenakis

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button