Επικαιρότητα

«The Love Van»: Μια διαδρομή αγάπης και αλληλεγγύης που περνάει από την Κομοτηνή

Για 30 ημέρες οι αθλητές θα καλύπτουν 42 χιλιόμετρα καθημερινά, το ταξίδι ξεκινάει από την Ορεστιάδα την 1η Απριλίου

Οι δύο φίλοι Λευτέρης Παρασκευάς και Μάκης Καλαράς τρέχοντας και ποδηλατώντας 30 μαραθωνίους παρέα με όλους εμάς, στοχεύουν στην συγκέντρωση χρημάτων για την δημιουργία ενός Van, με σκοπό την παρασκευή γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, όπως φωτιές πλημμύρες, σεισμούς και όπου υπάρχει ανάγκη.

Για 30 ημέρες οι αθλητές θα καλύπτουν 42 χιλιόμετρα καθημερινά. Το ταξίδι ξεκινάει από την Ορεστιάδα την 1η Απριλίου με τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη την ίδια ημέρα, ενώ την επομένη το ταξίδι θα συνεχιστεί από το Φάρο της πόλης μας με τελική κατάληξη την Κρήτη. Φυσικά η διαδρομή θα περάσει και στην Κομοτηνή.

Το όλο εγχείρημα θα κινηματογραφηθεί και το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην Αλεξανδρούπολη στα μέσα Σεπτέμβρη με τα έσοδα της προβολής να δίνονται σε σωματεία που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και του υπερμαραθωνοδρόμου Λευτέρη Παρασκευά. Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβαν από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Ιωάννη Βαταμίδη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και στην οποία συμμετείχε και ο παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης, όπου παρουσιάστηκε το «Love Van».

Λευτέρης Παρασκευάς
Έχοντας περάσει από πολλά αθλήματα στη ζωή του, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το τρίαθλο, το ορεινό τρέξιμο και διασχίσεις βουνών. Πλέον έχει αφοσιωθεί στο ορεινό τρέξιμο, έχοντας στο ενεργητικό του τη διάσχιση των Πυρηναίων. Kατέχει το ρεκόρ διαδρομής, σε ένα από τα πιο γνωστά trek του Νεπάλ, Αnnapurna circuit. Έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ γι’ αυτές τις προσπάθειες, κερδίζοντας το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου και όλα αυτά για να ενισχύσει παιδικά ιδρύματα. Πρόσφατα συμμετείχε στην τηλεοπτική παραγωγή Nomads απ’ όπου αποκόμισε αξιόλογες εμπειρίες.

Μάκης Καλαράς
Ο τρεις φορές παραολυμπιονίκης έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και ακολούθησαν πολλές ακόμα διακρίσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς και μία ακόμα συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου όπου βγήκε 5ος.

Πλέον ασχολείται με το Seat Ski και έγινε σημαιοφόρος στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες του 2014 στη Ρωσία, όπου αγωνίστηκε στην κατηγορία του σλάλομ και του γιγαντιαίου σλάλομ. Κι αυτός, όπως και ο Λευτέρης, έχει αγωνιστεί πολλές φορές για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά ασχολείται και με την κοινωνική εκπαίδευση για θέματα που αφορούν σε άτομα με αναπηρία.

Πηγή
www.xronos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button