Επικαιρότητα

O Σφακιανάκης προειδοποιεί: “Γονείς, το νου σας! Ο “Γκούφι – Jonathan Galindo” οδηγεί τα παιδιά στην αυτοκτονία” (video)

Η νέα επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση του Jonathan Galindo αποτελεί νούμερο ένα θέμα συζήτησης μεταξύ των γονιών καθώς τρέμουν στη ιδέα να φανταστούν ότι τα παιδιά τους επικοινωνούν με αυτή την καρικατούρα που αποσκοπεί να τα ωθήσει να ξεφύγουν από τα όρια, να αυτοτραυματιστούν και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στο θάνατο.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Jonathan Galindo που “σπρώχνει” τα παιδιά στην αυτοκτονία

Ο Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) και Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης, που έγραψε τις δικές του χρυσές σελίδες υπηρετώντας επάξια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”  αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτή την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου μέσω μιας φιγούρας παγκοσμίως γνωστής με μορφή καρτούν, η οποία προσεγγίζει χιλιάδες παιδιά παγκοσμίως και τα προτρέπει να δοκιμάσουν τα όριά τους και θέτωντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωής.

Ο Jonathan Galindo φαίνεται πως ευθύνεται για την αναβίωση του παιχνιδιού της “μπλε φάλαινας”, που είχε οδηγήσει παγκοσμίως δεκάδες παιδιά στην αυτοκτονία πριν από λίγα χρόνια.

Το δίκτυο του επικίνδυνου Γκούφυ έχει απλώσει τα δίκτυα του και στη χώρα μας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης φαίνεται πως το δίκτυο του Jonathan Galindo έχει φτάσει και στην Ελλάδα, αφού χθες το CSI Institute έλαβε στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Εκεί, τους βάζει μερικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Σκοπός του είναι να οδηγήσει όλο και περισσότερα παιδιά στην αυτοκτονία.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Γονείς τα μάτια σας 14 με ποιους επικοινωνούν τα παιδιά σας

Ο Μανώλης Σφακιανάκης συμβουλεύει τους γονείς να προσέχουν τις συνομιλίες των παιδιών τους σε πλατφόρμες παιχνιδιών, ειδικά αν δουν στην φωτογραφία έναν άνθρωπο μεταμφιεσμένο σε Γκούφυ.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Μανώλη Σφακιανάκη

https://www.facebook.com/1501166080205630/videos/263671745227006

 

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button