Επικαιρότητα

Mini bus για την μετακίνηση των ΑμεΑ φοιτητών αποκτά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το δικό του λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης των φοιτητών του αποκτά για πρώτη φορά από συστάσεώς του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στον «αέρα» βρίσκεται ήδη διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείου 14 θέσεων ειδικά διαμορφωμένου για τη μεταφορά και αναπηρικών αμαξιδίων, δεδομένου ότι στο ίδρυμα φοιτούν και άτομα με κινητικές και όχι μόνο αναπηρίες.

Από το σύνολο των 14 θέσεων οι 2 θέσεις θα πρέπει να είναι για αναπηρικά αμαξίδια. Για τη διευκόλυνση της επιβίβασης- αποβίβασης των αναπηρικών αμαξιδίων, το λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά ανυψωτικό μηχανισμό (ανελκυστήρα) ηλεκτροϋδραυλικό, όπως ρητά αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας «Πρόσβαση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φοιτούν περί τους 180 φοιτητές με αναπηρίες.

Πρόκειται για φοιτητές με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα ακοής και όρασης, ακόμη και με μαθησιακές δυσκολίες ή γνωστικές δυσλειτουργίες, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και την απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου.

Πηγή
www.myvolos.net
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button