Επικαιρότητα

Mente Autism: Σημαντικές ανακοινώσεις στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αυτισμό

Ο αριθμός των παιδιών που διαγιγνώσκονται στο φάσμα του αυτισμού, αυξάνεται δραματικά σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία και μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα τελευταία χρόνια η συχνότητα εμφάνισης των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού είναι αυξημένη.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, που έγιναν στις ΗΠΑ έδειξαν μια διαχρονική αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του αυτισμού σε παιδιά κατά 2000%, πλησιάζοντας τις 1 στις 88 γεννήσεις. Υπάρχει λοιπόν μια σημαντική ανάγκη για τους γονείς και για τα μέλη της οικογένειας, τους επαγγελματίες, καθώς και τα άτομα που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σχετικά με τα νέα επιτεύγματα της επιστήμης και τις νέες καινοτόμες λύσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τον Αυτισμό (World Autism Organization) ιδρύθηκε το 1998, με κύριο στόχος να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο. Η βασική του δραστηριότητα είναι να προσεγγίσει και να προσφέρει υποστήριξη σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου, όπου οι πόροι είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς και να ενθαρρύνει ταυτόχρονα τους διεθνείς παρόχους υπηρεσιών, που διαθέτουν επαρκείς πόρους, τους γονείς και τους επαγγελματίες, με την κατάλληλη εμπειρία, να μοιραστούν τις γνώσεις που απέκτησαν και τις νέες τεχνολογίες που έρχονται.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός αυτός οργανισμός, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει το Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αυτισμό κάθε τέσσερα χρόνια και το φετινό προβλέπεται να είναι μοναδικό, λόγω των σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν. Το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αυτισμό θα λάβει χώρα στο Χιούστον του Τέξας 12-15 Νοεμβρίου 2018.

Σε αυτό το συνέδριο εγκρίθηκε για να ανακοινωθεί και να συζητηθεί, η διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη του 1ου ιατρικού συστήματος σχεδιασμένο ειδικά για τα παιδιά στο αυτιστικό φάσμα, το “Mente Autism”.

Την ανακοίνωση θα κάνει ο Frederick R Carrick, καθηγητής κλινικής Νευρολογίας, ερευνητής του κέντρου Έρευνας Ψυχικής Υγείας του Bedfordshire και συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί μεταξύ των ειδικών στις 14 Νοεμβρίου 2018 στις 14:30.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου με τις ανακοινώσεις, τις ομιλίες υπάρχει στον σύνδεσμο: http://worldautismorganisation.com/category/program-at-a-glance-26/.

Το σύστημα Mente Autism είναι μια εξατομικευμένη, μη-επεμβατική λύση για χρήση στο σπίτι, επιστημονικά τεκμηριωμένη, για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί στο αυτιστικό φάσμα να εστιάζουν καλύτερα, και να αλληλοεπιδρούν θετικά με το περιβάλλον τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα κάθε παιδιού με αυτισμό, το Mente Autism χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, παράγει εξατομικευμένα ηχητικά σήματα νευροανάδρασης σε πραγματικό χρόνο. Η θεραπεία με το με το Mente Autism αποτελείται από καθημερινές συνεδρίες διάρκειας 40 λεπτών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο σπίτι.

Το Mente Autism είναι το 1ο παγκόσμιο σύστημα νευροανάδρασης νέας γενιάς υψηλής κλινικής αξίας, που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τα συμπεριφορικά και γνωστικά αποτελέσματα για τα παιδιά με αυτισμό και εξισορροπεί το πρότυπο των εγκεφαλικών κυμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Οι ερευνητές αναφέρουν στα συμπεράσματα της κλινικής μελέτης ότι:

“Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι, ακόμη και μια σύντομη χρήση 12 εβδομάδων νευροανάδρασης με την συσκευή Mente Autism, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη δραστηριότητα του εγκεφάλου (qEEG), την αισθητικοκινητική συμπεριφορά (posturography) και τη συμπεριφορική εικόνα (τυποποιημένα ερωτηματολόγια). Ανάλογα ευρήματα δεν ανιχνεύθηκαν στην ομάδα ελέγχου (Carrick et al. 2018¹)”

Από τις μαρτυρίες των γονέων και την κλινική έρευνα μας, οι ακόλουθες βελτιώσεις παρατηρήθηκαν μέσα στις πρώτες 4 έως 8 εβδομάδες. Φυσικά, οι αλλαγές αυτές και η έκταση τους ποικίλλει από το παιδί σε παιδί:

  • Μεγαλύτερη σε διάρκεια συγκέντρωση και περισσότερη προσοχή
  • Αύξηση της ηρεμίας και μείωση των κρίσεων
  • Περισσότερες εκδηλώσεις στοργής
  • Αύξηση των λεκτικών δεξιοτήτων
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
Πηγή
www.businessnews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button