Άρθρογραφία

Loop: Στο υπέροχο μικρού μήκους animation της Pixar πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι με αυτισμό

Τον θαυμασμό όλων έχει κερδίσει τον τελευταίο μήνα η νέα ταινία μικρού μήκους «Loop» της Pixar, στην οποία για πρώτη φορά πρωταγωνιστεί ένα έφηβο κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού με αλαλία –και όχι άδικα.

την 9λεπτη ταινία βλέπουμε δύο παιδιά σε ένα κανό, στις εγκαταστάσεις κάποιου κάμπινγκ, να έχουν απομακρυνθεί από την όχθη και να πασχίζουν να προχωρήσουν προς αυτή. Κατά την προσπάθειά τους αυτή, το αγόρι μιλά ακατάπαυστα, ενώ το κορίτσι καθόλου. Οπότε κανείς από τους δύο δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχει εγκλωβιστεί με τον άλλον στην ίδια βάρκα.

Στην αρχή του «ταξιδιού» τους μοιάζουν να είναι πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον. Στην πορεία, όμως, συνειδητοποιούν, ότι υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουν και να δουν τον κόσμο ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου.

Δείτε το trailer της ταινίας με την σκηνοθέτιδα Erica Milsom να μιλά για τη δημιουργία της:

Το Loop προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα συνδρομητικά κανάλια της Disney, ενώ αν είστε τυχεροί θα το «πετύχετε» πριν από κάποια παιδική ταινία στους κινηματογράφους. Εν καιρώ θα μπορούμε να το δούμε δωρεάν μέσω κάποιας πλατφόρμας.

Πηγή
www.infokids.com.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button