Νέα

Lockdown: Επιτρέπεται τελικά και μετά τις 21:00 η μετακίνηση βοηθών ατόμων με αναπηρία με τον κωδικό 4

Όπως  διευκρίνισε σήμερα η κυβέρνηση οι προσωπικοί βοηθοί αναπήρων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, εξαιρούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9:00 μ.μ..

Θα μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 4 για τα SMS (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) μετά τις 9:00 το βράδυ. Σύμφωνα με το  CNN Greece που επικοινώνησε με τον Στέλιο Πέτσα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει:

«Τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, εξαιρούνται κάθετα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Ακόμα και μετά τις 21:00 οι βοηθοί των ατόμων με αναπηρία θα μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό 4 μέσω SMS.»

Να σημειωθεί ότι της διευκρίνισης της κυβέρνησης είχαν προηγηθεί οι έντονες διαμαρτυρίες αναπήρων και άλλων πολιτών. Ο ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Από αύριο το βράδυ στις 9 και μέχρι τις 5 το πρωί οι άνθρωποι με σοβαρές βλάβες ΔΕΝ θα έχουν προσωπική βοήθεια. Τα νέα μέτρα επιτρέπουν την μετακίνηση για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα τα ζητήματα που συνδέονται με την Ανεξάρτητη Διαβίωση των ανθρώπων με σοβαρές βλάβες.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως οι άνθρωποι με βλάβες είναι αόρατοι, υποστηριζόμενοι συνήθως από τις οικογένειές τους ή πρόσωπα που τους βοηθούν δίχως να έχουμε θεσπίσει την ειδικότητα του προσωπικού βοηθού.

Η προσωπική βοήθεια δεν είναι ζήτημα υγείας, ούτε μπορεί να αποδοθεί σε έμμισθή εργασία διότι η πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη ανάγκη. Πως ακριβώς θα μετακινηθούν από αύριο το βράδυ εκείνες και εκείνοι που φροντίζουν ανάπηρα άτομα;»

Πηγή
thecaller.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button