Άρθρογραφία

Gugu Team: Δύο δάσκαλοι δίνουν… φωνή στα ΑμεΑ με συνεντεύξεις στο youtube! (VIDEO)

«Όταν ακούμε συνεντεύξεις από άτομα με αναπηρία συνήθως γίνεται επίκληση στο συναίσθημα, στόχος είναι να συγκινήσουν και όχι να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων».

Με αυτή τη φράση ο δάσκαλος Ειδικής Αγωγής από τη Θεσσαλονίκη Σωτήρης Αραμπατζής, εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο ίδιος και ο συνάδελφος του Μιχάλης Παπαδόπουλος δημιούργησαν την GuGu Team, μια ομάδα που στόχο έχει να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα των ΑμεΑ, μέσα από αφηγήσεις ατόμων με αναπηρίες, αλλά και ανθρώπων που ζουν μαζί με τα συγκεκριμένα άτομα.

«Όλα αυτά τα χρόνια έρχονταν γονείς στο σχολείο και μας έθιγαν ζητήματα για τα παιδιά τους που είναι ΑμεΑ και δεν έβγαιναν προς τα έξω. Έτσι είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα ώστε να ειπωθούν ευθέως προβλήματα που δεν λέγονταν, χωρίς να γίνει με στόχο να συγκινήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Thessnews ο κ. Αραμπατζής.

Όπως επισημαίνεται, οι συνεντεύξεις είναι ημιδομημένες και αυτό που ενδιαφέρει τα μέλη της GuGu Team είναι να βγουν, μέσα από τις συνεντεύξεις,  «αληθινές» πληροφορίες για την αναπηρία οι οποίες πιθανότατα να επηρεάσουν άλλα άτομα με αναπηρία, τους γονείς τους ή γενικότερα την κοινωνία.

Η πρώτη συνέντευξη που δόθηκε προ ολίγων ημερών «στον αέρα», ήταν με τον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη, που χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα», για την καθημερινότητα των ΑμεΑ στην ελλάδα.

«Θα θέλαμε να γνωρίσει ο κόσμος την αναπηρία όπως είναι πραγματικά και να την αποδεχτεί.

-Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορεί να αποκτήσουν και οι ίδιοι την δύναμη των συνεντευξιαζόμενων και να επηρεαστούν θετικά.

-Οι γονείς και συγγενείς ίσως μπορέσουν να δουν τον τρόπο που λειτουργούν άλλοι γονείς, να έρθουν σ επαφή μαζί τους και γιατί όχι και να τους συμβουλευθούν ή συμβουλεύσουν.

-Ο απλός ακροατής θα αποκτήσει γνώσεις, πληροφορίες και ίσως περισσότερο ενδιαφέρον για την αναπηρία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγωγικό σημείωμα της GuGu team, που πήρε το όνομα της από όνομα ενός συναδέλφου των ιδρυτών της, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Θέλουμε τα άτομα που μας δίνουν συνεντεύξεις να μας μιλήσουν από καρδιάς και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Να γίνουν πρότυπα για άλλους ανθρώπους με αναπηρία ή χωρίς!», αναφέρει η Gugu Team, καλώντας μας να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button