Επικαιρότητα

Eurostat: Πάνω από 8 στους 10 ΑμεΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες…

Μακριά από τα ευρωπαϊκά πρότυπα στην προστασία ατόμων με κινητικά προβλήματα, βρίσκεται η Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι μακράν πρώτη στον βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα στο να επιβιώνει και να πληρώνει τους λογαριασμούς.

Παρότι η δυσκολία αυτή αφορά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, σημερινή ανάλυση της Eurostat με στοιχεία του 2017, φέρνουν στο φως έναν άτυπο ρατσισμό, ο οποίος φέρει έντονα οικονομικά χαρακτηριστικά.

Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα, το 82,1% των Ελλήνων με μερική ή σοβαρή κινητική δυσκολία δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Υψηλό είναι το ποσοστό και στον γενικό πληθυσμό, καθώς βρίσκεται κοντά στο 75%.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι αρνητικές μας επιδόσεις μάς φέρνουν ως χώρα κοντά στη Βουλγαρία, στην Κροατία και στη Λετονία, οι οποίες ωστόσο εμφανίζουν σαφώς καλύτερη εικόνα από εκείνη της Ελλάδας.

Ενδεικτικό της απόστασης που μάς χωρίζει από την Ευρώπη, είναι πως το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό δυσκολίας στην επιβίωση ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι μόλις 29,6%, με τις χώρες του ευρωπαϊκού “βορρά” να βρίσκονται κοντά στο 10%.

Η ελπίδα να φτάσουμε στα επίπεδα αυτά δεν είναι βάσιμη, καθώς η τάση στην Ελλάδα παραμένει επιδεινούμενη στα χρόνια της κρίσης, όπως έδειξε και πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Πηγή
www.iatronet.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button