Άρθρογραφία

Dots. Art for all : Χειροποίητα κοσμήματα που σέβονται τη διαφορετικότητα

Dots. Art for all μας προτρέπουν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια

Τα κοσμήματα Dots. Art for all μεταφέρουν μηνύματα και ευχές γραμμένα με τον κώδικα Braille, τη γραφή των τυφλών , τη Νοηματική γλώσσα, τη γλώσσα των κωφών, και διάφορα σύμβολα, μια ιδέα μοναδική και πρωτοποριακή στο χώρο της τέχνης αλλά και της μόδας.

Χαραγμένα σε ασήμι ή ορείχαλκο επαργυρωμένο, επιχρυσωμένο ή επιροδιωμένο και συνδιασμένα με κορδόνια, χρώματα και ημιπολύτιμους λίθους, απευθύνονται σε όλους όσους στηρίζουν τη διαφορετικότητα και θέλουν να δώσουν νόημα στο κόσμημά τους.

Με ύφος λιτό , λόγια λίγα και νοήματα πολλά , σύμβολα και τελείες τα κοσμήματα

Dots. Art for all μας προτρέπουν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια…….

Μία προσπάθεια μέσα από την τέχνη για να μεταδώσουμε το μήνυμα της ισότητας και της ισοτιμίας και να συμβάλλουμε στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και ένταξη .

Η Μαόφη Ευγενία, που κρύβεται πίσω από αυτή την ιδέα , σπούδασε Ψυχολογία κι εργάστηκε στην Ειδική Αγωγή πάνω από 20 χρόνια. Εμπνευσμένη από τα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας κι ορμώμενη από την αγάπη της για τα άτομα με αναπηρία , θέλησε να στηρίξει τη διαφορετικότητα και μέσα από την τέχνη δημιουργώντας τη σειρά κοσμημάτων Dots. Art for all, την οποία ανανεώνει κι εμπλουτίζει συνεχώς.

Συνεργάζεται με φορείς που εκπαιδεύουν ή προσφέρουν εργασία σε ανθρώπους από ευάλωτες ομάδες , με στόχο τη στήριξη του σκοπού και των προγραμμάτων τους.

Βρείτε τα Dots. Art for All στο site τους εδώ

Και στη σελίδα στο facebook Dots.Art for All

Πηγή
meallamatia.gr/
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button