Επικαιρότητα

Σημαντικό επιστημονικό βήμα από την «ΕΛΠΙΔΑ»

Όλη η οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι πραγματικά υπερήφανη για το σημαντικό επιστημονικό βήμα, που χαρίζει ελπίδα ζωής σε εκατοντάδες ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, με τη συμβολή του Συλλόγου μας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία κυτταρική θεραπεία σε γυναίκα που έπασχε από λοίμωξη CMV για αρκετό χρόνο μετά την μεταμόσχευση στην οποία είχε υποβληθεί. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με το μοναδικό στην Ελλάδα Μηχάνημα Επεξεργασίας Κυτταρικών Μοσχευμάτων CliniMACSProdigy.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί τμήμα της μεγάλης δωρεάς τουΣωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα ως Κέντρο Αριστείας, μοναδικό στη χώρα.

Η Πρόεδρος μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Μετά από 29 χρόνια προσφοράς στον χώρο της υγείας, είμαι πραγματικά υπερήφανη που το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» συνεχίζει να πρωτοπορεί και να συμβάλει αποφασιστικά στην επιστημονική πρόοδο στη χώρα μας. Με την ελληνική κοινωνία να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό μας, προσπαθούμε έτσι ώστε να μην χάνεται κανένας συνάνθρωπός μας, ενώ μπορεί να σωθεί. Η καινοτόμος αυτή τεχνική, η οποία πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, χαρίζει ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους μας, ενήλικες και παιδιά. Είμαι αισιόδοξη ότι με τις δυνατότητες που μας δίνει η πρόοδος της επιστήμης και οι νέες τεχνολογίες ανοίγονται δρόμοι για ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερη ελπίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για το εξαιρετικό και σπουδαίο έργο που επιτελούν καθημερινά».

Πηγή
alithinesgynaikes.g
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button