ΓονείςΕκδηλώσεις

4 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για να διασκεδάσετε οικογενειακώς το σαββατοκύριακο (12-13/1)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις προτάσεις του Infokids.gr για το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιανουαρίου και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ένας αρκούδος μια φορά” στο Μουσείο Παιχνιδιών (12/1)

Το παραμύθι “Ένας αρκούδος μια φορά” της συγγραφέως Ελένης Γερουλάνου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζεται στο Μουσείο Παιχνιδιών το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Μουσείο Παιχνιδιών.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο:

Ο αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μία αλεπού, μία σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρει; Το βιβλίο, μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δημιουργοί του βιβλίου μαζί με τα εγγόνια της Μαρίας Αργυριάδη διαβάζουν και ένα μαγικό παιχνίδι ξεκινά μέσα στο μουσείο.

Για παιδιά 5+

Πότε: Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18:00 Ώρα προσέλευσης: 17:45.

Μουσείο Παιχνιδιών

Λεωφ. Ποσειδώνος & Τρίτωνος 1, Π. Φάληρο

Προβολή της παιδικής ταινίας “Coco” στο Χειμερινό Δημοτικός Κινηματογράφο του Δήμου Ηλιούπολης (12 -13/1)

H παιδική κινηματογραφική ταινία “Coco” θα προβληθεί μεταγλωττισμένη το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης.

Η υπόθεση της ταινίας:

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

Για παιδιά 4+

Πότε: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιανουαρίου 11:30 & 13:30

Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και ήδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηλιούπολης.

Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

Παιδικό Εργαστήρι: “Μικροί αγιογράφοι εν δράσει” στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (13/1)

Mε αφορμή την έκθεση “Γρηγόρης Μπαλογιάννης Αγιογράφος” το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μικροί αγιογράφοι εν δράσει!”, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρες 10:00 και 12:00.

Οι μικροί φίλοι θα ακούσουν από τον αγιογράφο Γρηγόρη Μπαλογιάννη και τους συντηρητές του Μουσείου πώς δουλεύει ένας αγιογράφος, ποια είναι τα υλικά και τα εργαλεία του και πώς δημιουργείται μια βυζαντινή εικόνα.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνική του χρυσώματος, ενώ οι συνοδοί τους θα μάθουν για τη διαδικασία της συντήρησης μιας βυζαντινής εικόνας.

Για παιδιά 10+

Πότε: Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2139507 (Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00).

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22

2132139517

Εργαστήρι κηπουρικής: “Ένας σπόρος ταξιδεύει” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (13/9)

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους εξερευνούν το πάρκο μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης των μυστικών που κρύβει μέσα στις φυλλωσιές του. Ακολουθούν τη διαδρομή των φυτών που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο, από τόπο σε τόπο, από φυτό σε φυτό αναζητώντας το μυθικό σπόρο που θα δώσει το δέντρο του μέλλοντος.

Πότε: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 10.30-12.00

Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά & 15 συνοδοί, την φορά

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button