Παιδιά

Ο Αυγερινός! Μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη

Φθινοπωρινός και πρωινός ο Αυγερινός γεννήθηκε στον κόσμο. Διαφορετικός από τους φίλους του μα τόσο υπέροχος και μοναδικός, όπως άλλωστε όλα τα παιδάκια. Γεμάτος όμως δύναμη και αποφασιστικότητα μεγαλώνει και στο πλευρό του ακούραστη, πιο δυνατή η μαμά του! Και ο μπαμπάς του! Που του τραγουδά σε κάθε ευκαιρία σαν μένουν μόνοι.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της διαφορετικότητας; Θα μάθει να μιλά σαν τ’ άλλα παιδάκια; Πώς θα τα πάει στο σχολείο; Θα αποκτήσει την ολόδική του δασκάλα; Ένα παραμύθι ή μια αληθινή ιστορία; Σίγουρα πάντως μια ιστορία αγάπης και αποδοχής, μια συμβουλή και ένα όραμα, για όλες τις μανούλες. Μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδάκια…Τι σημασία έχει αν φοιτούν σε ένα σχολείο μεγάλο ή σ’ ένα μικρό ειδικό; Αφού το μόνο που ζητούν απ’ τους γονείς: να τα δεχτούν.

Όταν παιδάκια συναντώ
στα µάτια τα κοιτάζω.
Όλα ίδια µου φαίνονται,
µ’ αγάπη τ’ αγκαλιάζω…
Κι αν ίσως κάποιοι φίλοι µου
δεν είναι σαν εµένα,
τους δείχνω κατανόηση,
τους παίρνω στην παρέα!
Μ’ ένα πλατύ χαµόγελο
τους λέω: όλα ειν’ ωραία!
Άσχηµα εγώ δεν τους µιλώ!
Ποτέ δεν κοροϊδεύω!
Αν είν’ αυτοί αδύναµοι,
εγώ τους προστατεύω!
Κι έτσι νιώθω µια Χαρά!
Αγάπη! Καλοσύνη!
Μ’ ένα σκοπό µες στην ψυχή:
µονάχος στη γωνία του
κανένας να µη µείνει!
Μία µεγάλη αγκαλιά
να είναι τα παιδάκια…
Φωτίζουν µες στα σκοτεινά,
αγάπης λυχναράκια…

Οι εκδόσεις Θύρα εγκαινιάζουν με το βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου “Ο Αυγερινός! Μια ιστορία για τον αυτισμό” και την αγάπη μια σειρά εκδόσεων για παιδιά και ενηλίκους με θέμα το φάσμα του αυτισμού, αλλά και κάθε είδους διαφορετικότητα.

Η Μαρία Κασαμπαλάκου εξιστορεί στους μικρούς αναγνώστες τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσει τόσο η ίδια και ο σύζυγός της όσο και ο μικρός Αυγερινός έως ότου επιτύχουν να ενταχθεί ο Αυγερινός σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης. Μέσα από την ιστορία αυτή που είναι γραμμένη με περισσή ζωντάνια και διανθίζεται από μικρά ποιήματα οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Αυγερινού και κάθε μαθητή του διπλανού θρανίου που αντιμετωπίζει μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.

Συγκινητικό, ευαίσθητο, τρυφερό αλλά και με ένα ισορροπημένο χιούμορ το βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου αξίζει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά και να αποτελέσει ένα βιβλίο και για την ευέλικτη ζώνη. Ο πατέρας του Αυγερινού Γεώργιος Φωτάκης και η ίδια η συγγραφέας έχουν επιμεληθεί και την εικονογράφηση που πηγάζει από τα βιώματά τους.

ISBN: 9789604952076
Σελίδες: 32
ΘΥΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Συγγραφέας: ΚΑΣΑΜΠΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button