Επικαιρότητα

Καταβλήθηκαν τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ – Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2019

Καταβλήθηκαν σήμερα Τετάρτη (20/3) τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, αφορά τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα τα οποία θα πιστωθούν σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Αναλυτικά στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους Δήμους από 1/1/2019 έως 28/2/2019.

Με την επικείμενη πληρωμή του Μαρτίου θα εξοφληθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για τον μήνα Φεβρουάριο 2019.

Επίσης θα εξοφληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής που χορηγούνταν από τους Δήμους έως και το 2018 σε περίπου 2.000 δικαιούχους όπως και τα επιδόματα ομογενών – προσφύγων που χορηγούνταν σε περίπου 9.000 δικαιούχους από τους ΟΤΑ.

Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ θα γίνει κανονικά μεταξύ 1-3 Απριλίου.

Mετά την καταβολή της 20ης Μαρτίου, η επόμενη πληρωμή – η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019 – θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Επισημαίνεται  πως από 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα δικαιούχων από την Αττική υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button