Άρθρογραφία

90 ΛΕΠΤΑ: Η συγκινητική ταινία μικρού μήκους- Ένας Ύμνος στη Ζωή

Η ταινία μικρού μήκους “90 ΛΕΠΤΑ” αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το Χάρισε Ζωή Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των
Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Choose Life.

Στηριγμένη σε μια αλληγορία που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στην χαρά των πρωταγωνιστών. Ο ασθενής (Σαλταμπάσης) καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου βιώνει έναν παράλληλο αγώνα, τον αγώνα του για ζωή και ταυτόχρονα τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος για την πρόκριση.

Μέσα από αυτά τα εναλλασσόμενα πλάνα γινόμαστε μάρτυρες μιας πορείας συναισθημάτων που από το ναδίρ καταδίκης φτάνει στο ζενίθ της λύτρωσης όταν ο ποδοσφαιριστής Μόρας, σε μια σκηνή μέσα μας μετατρέπει σε ήρωες του αγώνα για ζωή.

Η Ντανιέλα Δαμιανίδου, δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους μας εξηγεί «Οι δυσκολίες της εποχής κατάφεραν να γιγαντώσουν την αξία αυτής της ταινίας που αποτελεί παράκληση αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν την αγωνία στον δικό τους μοναχικό αγώνα. Για αυτό το μήνυμα του «Χάρισε Ζωή» πρέπει να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, είναι σημαντικό, σε μια στιγμή μέσα μπορούμε να προσφέρουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αρκεί να το επιλέξουμε.»

Μια ταινία – αλληγορία, που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

Λίγα λόγια από τους πρωταγωνιστές:

Θανάσης Σαλτάμπασης

«Ο συνδυασμός ενός πραγματικά σπουδαίου μηνύματος, δηλαδή η προτροπή στον κόσμο να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, με μία πολύ δυνατή δημιουργική ομάδα που πάντα γυρίζει ωραίες και ξεχωριστές ταινίες, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, άξιοι αθλητές αλλά και η αρωγή του πανεπιστημίου Πατρών, ήταν υπεραρκετά για να πω το ναι.  Και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους και εύχομαι να έχει το αντίκρισμα που του πρέπει.»

Βαγγέλης Μόρας

«Ο λόγος που αποδέχτηκα την πρόσκληση να πάρω μέρος σε αυτή την ταινία είναι μια προσωπική εμπειρία που είχα με τον αδικοχαμένο αδελφό μου πριν πέντε χρόνια που μου άλλαξε πλήρως τον τρόπο που έβλεπα τον εθελοντισμό και την δωρεά μυελού των οστών. Έτσι θεώρησα υποχρέωση μου να βοηθήσω συμμετέχοντας, γιατί στις δύσκολες στιγμές που ζούμε δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από να προσφέρεις χαρά, ελπίδα και ζωή.»

Συντελεστές της ταινίας

  • Σενάριο: Ντανιέλα Δαμιανίδου
  • Σκηνοθεσία: Θανάσης Δεληγεώργης, Φίλιππος Παπαδόπουλος, Ντανιέλα Δαμιανίδου
  • Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Φάνης Κατεργιαννάκης
  • Περιγραφή αγώνα – Sport caster: Αντρέα Παλομπαρίνι

Γίνε εθελοντής δότης και στήριξε το έργο του Χάρισε Ζωή www.xarisezoi.gr και του Choose Life chooselifeworld.com

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button