Άρθρογραφία

5 πράγματα που πρέπει να ξέρει το παιδί σας σε περίπτωση που χαθεί

Σύμφωνα με έρευνες  7 στα 10 παιδιά χάνονται τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους.

Μια τέτοια εμπειρία μπορεί  να σημαδέψει το παιδί σας για όλη του την παιδική ηλικία και για αυτό πρέπει το παιδί σας να μάθει τώρα κάποια πράγματα σε περίπτωση που χαθεί.

Πρέπει να ξέρει ακριβώς το όνομα των γονιών και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Αν ρωτήσετε πολλά παιδιά κάτω από την ηλικία των 3 τα ονόματα των γονιών τους θα σας πουν «μαμά» και «μπαμπά». Επαναλάβετε πολλές φορές τα ονοματεπώνυμά σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας έτσι ώστε να το θυμάται σε περίπτωση που του συμβεί κάτι.

Να μένουν πάντα κοντά σε έναν ενήλικα. Ο κανόνας είναι:Αν τα βλέπετε, τότε σας βλέπουν. Αυτό βοηθάει τα παιδιά σας να μην χαθούν από κοντά σας.

Αν χαθείς, σταμάτα εκεί που είσαι και φώναξε. Μπορεί να έχουμε πει στα παιδιά μας να μην φωνάζουν αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Κάντε εξάσκηση και σε αυτό.

Βάλτε τους να φωνάζουν «μαμά» «μπαμπά» ξανά και ξανά. Πρέπει να γνωρίζουν πως το να φωνάζουν δυνατά θα  βοηθήσει εσάς να τους ακούσετε και να ξέρετε που είναι.

Να βρουν μια μαμά με παιδιά και να ζητήσει  βοήθεια. Εδώ χρειάζεται να ξέρει το όνομα και το τηλέφωνό σας επειδή αυτή η μαμά πρέπει να σας τηλεφωνήσει. Βέβαια μπορεί να ρωτήσετε: «Γιατί να μην ρωτήσουν έναν μπαμπά με παιδιά;» Επειδή είναι η ασφαλέστερη επιλογή στατιστικά σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές ασφαλείας. Αν το παιδί σας βρίσκεται σε ένα κατάστημα τότε πείτε του να βρει ένα άτομο στο ταμείο και να ζητήσει βοήθεια.

Τέλος πρέπει το παιδί σας να γνωρίζει πως και να χαθεί εσείς θα το βρείτε αρκεί να θυμάται όλες τις συμβουλές που του δώσατε. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να του μιλήσετε για τα παιδιά που έχουν χαθεί και δεν βρίσκονται ποτέ. Ακόμη δεν πρέπει να κρύβονται όταν φοβηθούν και να μην ψάχνουν όλη την περιοχή για να σας βρουν αλλά να  μείνουν εκεί που είναι. Και να χαθεί, μην το τιμωρήσετε ή το χτυπήσετε γιατί θα μείνει στην ψυχή του σαν μια τραυματική εμπειρία.

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button