Άρθρογραφία

3 διάσημες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού μας εμπνέουν με τα λόγια τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, εμπνευόμαστε από τρεις διάσημες survivors…

Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να προσβάλλει όλες τις γυναίκες, επώνυμε και μη. Τα τελευταία χρόνια, τρεις πολύ διάσημες γυναίκες αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού και η μάχη τους μπορεί να χαρίσει έμπνευση και σε σένα.

Αφού διαβάσεις το άρθρο, κλείσε το ραντεβού σου για υπέρηχο μαστού ή μαστογραφία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κωμική ηθοποιός Julia Louis-Dreyfus, ανακοίνωσε πως ανήκει στην 1 στις 8 γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Σήμερα και 13 μήνες αργότερα, η 57χρονη ηθοποιός ο καρκίνος της οποίας είναι σε ύφεση, αποκαλύπτει τι ήταν εκείνο που την βοήθησε να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές:

«Πέρσι, ήμουν τυχερή και κέρδισα ένα βραβείο Emmy για την ερμηνεία μου στο Veep. Δώδεκα ώρες αργότερα διαγνώστηκα με καρκίνο. Ο καρκίνος δεν είναι αστείος αλλά για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να το κάνεις με χιούμορ. Αυτό το παλιό κλισέ που λέει πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αυτό δούλεψε για μένα. Έκανα χημειοθεραπεία και είχα την οικογένεια και τους φίλους μου σε ένα δωμάτιο και ρίξαμε τέτοιο γέλιο. Το γέλιο είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη μαζί με την αγάπη και το φαγητό. Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην φτιάχνει με το γέλιο».

Η πρωταγωνίστρια του Grease, η 70χρονη σήμερα Olivia Newton-John αντιμετωπίζει τον καρκίνο για Τρίτη φορά. Την πρώτη, το 1992, η ηθοποιός και τραγουδίστρια ήταν μόλις 44 ετών και ο καρκίνος του μαστού ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσει ενώ είχε χάσει μόλις τον πατέρα της επίσης από καρκίνο.

Η Olivia, που σκοπός της είναι να τα καταφέρει κι αυτή τη φορά, είχε πει σχετικά με τον καρκίνο:

«Πιστεύω πως όταν περνάς κάτι τόσο δύσκολο και σοβαρό όπως ο καρκίνος, σίγουρα κάτι θετικό θα βγει. Θέλω πολύ κάποια μέρα να μιλάμε για τον καρκίνο, σαν κάτι που συνέβαινε μόνο στο παρελθόν. Αυτό πάντως που βοήθησε και μένα ήταν να επικεντρώνομαι σε άλλα πράγματα πέραν της αρρώστιας. Και φυσικά να σκέφτομαι κι εκείνους που είναι σε δυσκολότερη κατάσταση σε σχέση με μένα. Είμαι ένας στα πολλά εκατομμύρια κόσμου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».

Η μάχη της  τηλεοπτική Brenda, Shannen Doherty με τον καρκίνο του μαστού ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και πλέον ο καρκίνος είναι σε ύφεση. Η ίδια εξηγεί τα συναισθήματά της σήμερα και είναι σίγουρη πως  η μάχη που έδωσε την έκανε καλύτερο άνθρωπο.

«Σίγουρα πρέπει να περιμένω τα 5 χρόνια και τα 10 χρόνια αλλά η ύφεση είναι για μένα μια λέξη τρελή. Ξέρω πως με όσα μοιράστηκα τα προηγούμενα χρόνια, βοήθησα πολλούς ανθρώπους στην ίδια κατάσταση. Μου έδωσαν και τους έδωσα ελπίδα και αγάπη, είμαστε μια οικογένεια. Όλο αυτό είναι κάτι τόσο όμορφο που έκανε το ταξίδι μου πιο εύκολο. Η αρρώστια με έκανε καλύτερη επαγγελματία και καλύτερο άνθρωπο συνολικά».

Πηγή
www.queen.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button