Υγεία

2019: Αυτά είναι τα smartphones που εκπέμπουν την υψηλότερη ακτινοβολία

Η Γερμανική Υπηρεσία για την προστασία από την ακτινοβολία (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει μία εκτεταμένη βάση δεδομένων με τις μετρήσεις που πραγματοποιεί σε smartphones, όσον αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις των Γερμανών στα τέλη Αυγούστου 2019 , την πρώτη θέση βρίσκεται το Mi A1 της Xiaomi, και ακολουθούν το Mi Max 3 της ίδια εταιρείας και το OnePlus 6T.

Παρόλο που δεν υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή για το ποιο είναι ένα «ασφαλές» επίπεδο ακτινοβολίας, η Γερμανική αρχή πιστοποιήσεων «Der Blaue Engel» πιστοποιεί μόνο τηλέφωνα με τα οποία ο ρυθμός απορρόφησης είναι μικρότερος από 0,60 watts ανά κιλό, και όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα οι τιμές για τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα είναι περισσότερο από διπλάσιες.

Αυτά είναι τα smartphones που εκπέμπουν την υψηλότερη ακτινοβολία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την ακτινοβολία των smartphones

Η ακτινοβολία των smartphones μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου (η μέγιστη επιτρεπτή ισχύς εξόδου στα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 2 W). Οι μη θερμικές επιδράσεις της χρήσης των κινητών αφορούν τη συμπεριφορά κυρίως των παιδιών.

Μην δίνετε κινητό σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Οι διεθνείς οργανισμοί συμβουλεύουν να μην δίνετε κινητό σε παιδιά μικρότερα από 12 και, κατά προτίμηση, 14 χρόνων. Στα μεγαλύτερα παιδιά, να γίνεται σωστή επιλογή κινητού ανάλογα με την ηλικία, χωρίς «περιττές/ επικίνδυνες» δυνατότητες πρόσβασης στο Internet, έτσι ώστε, να αποφεύγεται η έκθεση των παιδιών σε αυξημένη ακτινοβολία αλλά και σε σοβαρούς ψυχολογικούς, κοινωνικούς και άλλους κινδύνους παρενόχλησης και εκμετάλλευσης.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button