Επικαιρότητα

Χωρίς έκπτωση πρόωρης πληρωμής προστίμου όσοι παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ

Δεν θα προβλέπεται έκπτωση στην πρόωρη πληρωμή προστίμου για όσους οδηγούς παρκάρουν σε θέσεις για ΑμεΑ ή παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία στις ρυθμίσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Σημειώνεται ότι για αυτούς τους παραβάτες προβλέπεται αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για 60 ημέρες.

Αντίθετα για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους παραβάτες παραμένει η ευνοϊκή πρόβλεψη της έκπτωσης 50% του προστίμου εάν καταβληθεί εντός δεκαημέρου.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η διάταξη για τη χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης μέχρι την οριστική έκδοση της άδειας. Σύμφωνα ωστόσο με την Καθημερινή, η ισχύς της προσωρινής άδειας δεν μπορεί να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Στο πλαίσιο της χορήγησης αυτής διευκολύνεται η οδήγηση κατόχων αδειών οδήγησης τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης, όπως οι Κινέζοι τουρίστες, για τους οποίους γίνεται ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο, δεν μπορούν να οδηγούν στην Ελλάδα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης και διάταξη για πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ και στους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του βασικού και του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας, στον απόηχο του αλαλούμ που δημιουργήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω χιονόπτωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button