Επικαιρότητα

Χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας: Προώθηση της εργασιακής ένταξης ΑΜΕΑ σε τοπικές επιχειρήσεις του Νομού Ρεθύμνου

Η κοινωνικοποίηση, η εκπαίδευση και η εργασιακή απασχόληση αποτελούν βασικούς μοχλούς κοινωνικής ενσωμάτωσης. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου λειτουργεί από το τις αρχές του 2018 ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ για ΑμεΑ στο Ρέθυμνο.

Με σκοπό  να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα τις δράσεις του Κοινωνικού Στεκιού συμμετείχαμε με πρότασή μας, στη δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου,  το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η πρότασή μας με τίτλο  ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ είχε ως στόχο την προώθηση της εργασιακής ένταξηςΑΜΕΑ σε τοπικές επιχειρήσεις του νομού Ρεθύμνου και με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε την έγκρισή της. Το πρόγραμμα ξεκινησε τον Οκτώβριο του 2018 με την δημιουργία και χορήγηση ερωτηματολογιου για τις στάσεις των τοπικών φορέων και επαγγελματικών σχετικά με την εργασιακή υποστήριξη των ΑμεΑ. Άλλο ένα αντίστοιχο θα δωθεί μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων στους φορείς. Θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το πρόγραμμα αυτό  θα περιλαμβάνει τις εξής βασικές δράσεις:

  1. Τη δημιουργία επαγγελματικών προφίλ για 15 τουλάχιστον ΑμεΑ από επαγγελματίες του Συλλόγου.
  2. Τη χαρτογράφηση των δυνατοτήτων απασχόλησης ΑμεΑ στο νομό. (τι δυνατότητες έχουν τα υποστηριζόμενα ΑμεΑ – τι ανάγκες υπάρχουν στην αγορά εργασίας)
  3. Τη διοργάνωση ενός κύκλου 4 σεμιναρίων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
  4. Τη διερεύνηση των στάσεων του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου πριν και μετά τη διοργάνωση των σεμιναρίων ευαισθητοποίησης μέσω ερωτηματολογίων.
Διαβάστε:  Ρέθυμνο: Σε ακατάλληλα κτίρια στεγάζονται οι δομές για την Ειδική Αγωγή

Μετά το τέλος του προγράμματος αναμένεται:

  • Να βελτιωθούν οι στάσεις της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι στα ΑμεΑ
  • Να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης ΑμεΑ σε επιχειρήσεις του νομού.
Πηγή
rethemnosnews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button