Υγεία

Φαρμακοποιοί: Το λάθος δεν είναι η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Ποιες ευθύνες καταλογίζει στα ΜΜΕ με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Για το θέμα της γρίπης, την επάρκεια εμβολίων στην αγορά και τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας για το θέμα του εμβολιασμού τοποθετήθηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες στα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι «ο τρόπος που παρουσιάζεται (το θέμα του εμβολιασμού) χαϊδεύει αυτιά». Και διευκρινίζει: «Παίρνει ένα πρόβλημα που αφορά συμμόρφωση του ασθενούς στις συστάσεις της θεραπευτικής ομάδας, αφαιρεί το χαρακτηριστικό της επιλογής που έκανε (συνειδητά ή από αμέλεια) ο ασθενής και το παρουσιάζει ως πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς».

Όπως υποστηρίζουν στο ίδιο κείμενο, την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού η ποσότητα των εμβολίων επαρκούσε «τόσο για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων, όσο και για όποιον συμπολίτη μας επιθυμούσε κατόπιν συστάσεων από τον γιατρό του να εμβολιαστεί. Υπήρξε, μάλιστα, μεγάλη ενημερωτική προσπάθεια από τα φαρμακεία για τα οφέλη του εμβολιασμού και ειδικά για το αναγκαίο σε όλες τις ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, όσο τα ΜΜΕ «εκπαιδεύουν» τον ασθενή ότι «το εμβόλιο είναι κάτι που μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και κυρίως ΑΝ θέλει και ΑΝ παραστεί ανάγκη… τόσο θα καταλήγουμε κάθε χρόνο στο ίδιο πρόβλημα».

«Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη εμβολίων, αλλά ότι και ο τελευταίος δύσπιστος γυρίζει τα φαρμακεία για να αποκτήσει… ανοσία στο τέλος Μαρτίου» αναφέρουν επίσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση

Πηγή
www.athensvoice.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button