Νέα

Υποχρεωτικός τιμοκατάλογος σε κώδικα Μπράιγ για όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης

Περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια διενήργησαν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 τα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για μη κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους: Εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσεις (1.025), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κ.λπ. (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων, διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν, ήδη, από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου. Για παράδειγμα, θα πρέπει να υφίσταται στον χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης.

Ήδη, η ΓΓ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button