Ζωή & Αναπηρία

Τυφλός βάζει κάμερα στον σκύλο οδηγό του για να δείξει τον ρατσισμό που βιώνει (pics)

Ένα ενδιαφέρον «πείραμα» κάνει ένας τυφλός άντρας για να δείξει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις μετακινήσεις του στο Λονδίνο. Ο Amit Patel έχει τοποθετήσει μια κάμερα στον σκύλο οδηγό του και μαζί εξερευνούν την πόλη αποτυπώνοντας τις αντιδράσεις των γύρω τους.

Ο 37χρονος γιατρός έχασε την όρασή του το 2012 και στηρίζεται στην Kika για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Η απόφαση να βάλει την κάμερα στο σκυλί ήρθε μετά από σειρά περιστατικών βίας προς τον ίδιο και την οδηγό του.

«Ο κόσμος μου φώναζε να κάνω στην άκρη, χτυπούσαν την Kika με ομπρέλες, τσάντες», είπε μιλώντας στο Mashable.

Οι δυο τους πλέον κάνουν τις βόλτες τους και όταν επιστρέφουν σπίτι η σύζυγος του Amit βλέπει το βίντεο, εξετάζει τις περιπτώσεις και όταν διαπιστώσει πως κάποιος επιτέθηκε στον άντρα της ή το σκυλί τους ανεβάζει το συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο στον λογαριασμό της Kika στο twitter. Σκοπός τους; Να ευαισθητοποιήσουν!

Σε ένα ιδιαίτερα άσχημο περιστατικό, που κατέγραψε η κάμερα της Kika, μια γυναίκα επιτέθηκε στον Amit γιατί καθυστερούσε τη σειρά σε μια κυλιόμενη σκάλα. «Είχα το δύο μηνών παιδί μου στο στήθος μου, τον σκύλο στα αριστερά μου και μπλόκαρα την κυλιόμενη σκάλα. Μια κυρία ήρθε τρέχοντας πίσω μας. Της είπα ότι δεν μπορούσα να ανέβω, λόγω του σκύλου μου. Εκνευρίστηκε και μου είπε ότι θα χάσει το τρένο της εξαιτίας του σκύλου».

Παρά τις κακές στιγμές ο Patel λέει πως στο 99% των περιπτώσεων δεν έχει προβλήματα και συνήθως γνωρίζει πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Αλλά υπάρχει πάντα και το αγενές και εγωιστικό 1%.

«Ορισμένοι αποσπούν την προσοχή της Kika, μπαίνουν στον δρόμο μας, προσπαθούν να τη χτυπήσουν. (…) Γονείς δε νοιάζονται και αφήνουν τα παιδιά τους να της τσιρίζουν ή να τη χαϊδεύουν. Έτσι πρέπει να τους λέω ευγενικά ότι εργάζεται και τους ρωτάω αν μπορούν να περιμένουν μέχρι να ανέβουμε στο τρένο».

Διαβάστε:  Η ιστορία του τυφλού φοιτητή Αργύρη που βρέθηκε από την απόρριψη στην Οξφόρδη

«Κάποτε μια κυρία μου είπε ότι αφού έχω σκύλο οδηγό πρέπει να σέβομαι και τη δική της ανάγκη να παίξει μαζί του». Σε άλλη περίπτωση ο Patel εξευτελίστηκε από μια κυρία σε λεωφορείο, που φώναζε για 20 λεπτά ότι η Kika είχε λύσσα και ζητούσε να κατέβει. Κανείς δεν τον υπερασπίστηκε.

«Ένα από τα πράγματα που ανακάλυψα όντας προσφάτως τυφλός είναι η μοναχικότητα. Στηρίζομαι στην Kika και στην ακοή μου. Αλλά πάντα φεύγω από το σπίτι μου με ένα πλατύ χαμόγελο».

Ο Patel έχασε την όραση του λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, που αλλάζει το σχήμα του κερατοειδούς. Έκανε έξι μεταμοσχεύσεις, αλλά απέτυχαν όλες.

Πηγή
www.cnn.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button