Ζωή & Αναπηρία

Τυφλή γυναίκα προσπαθεί να διασχίσει το Χαλάνδρι -Γιατί πρέπει όλοι να δούμε αυτό το βίντεο

Η Μέι είναι ο σκύλος οδηγός της Ιωάννας Μαρίας Γκέρτσου.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι κάνει ο σκύλος οδηγός, αναφέρει η Ιωάννα, «νομίζουν είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα και ότι οι άνθρωποι με αναπηρία στην όραση, δεν χρειάζονται σκύλο οδηγό, ότι κάποιος θα τους πάει, ένα ταξί, η μαμά, τα αδέλφια, οι φίλοι τους…αλλά δεν είναι έτσι.

Οι σκύλοι-οδηγοί αποτελούν τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο προκειμένου να μετακινηθούν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης»

Έτσι ξεκινάει το βίντεο που δημιούργησε η Ιωάννα, την οποία βλέπουμε καθισμένη στα σκαλιά της εκκλησίας στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Ο Γολγοθάς της νεαρής γυναίκας ξεκινάει όταν η ίδια σηκώνεται όρθια για να περπατήσει στους δρόμους της περιοχής. Το βίντεο αποδίδει με απόλυτη ακρίβεια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Χαλάνδρι. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια από ασυνείδητους οδηγούς, εμπόδια και κάδοι σκουπιδιών, κολώνες καταμεσίς του πεζοδρομίου, δέντρα και θάμνοι, κλαδιά φοίνικα (που μπορούν εύκολα να τραυματίσουν τα μάτια), όλα αυτά πάνω στα άθλια πεζοδρόμια του Χαλανδρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου, χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα και όπως αποκαλύπτει η ίδια «Πιάστηκε το χέρι μου με το μπαστούνι, κινδύνεψα να πέσω, ευτυχώς δεν έγινε».

Η Ιωάννα έχει πολύ καλό προσανατολισμό και κινείται μόνη της από μικρή ηλικία, οπότε κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.

Ένας άλλος συνάνθρωπός μας όμως;

Πηγή
www.bovary.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button