Επικαιρότητα

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή με τον θάνατό του – Ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις

Ο 23χρονος Ιάσονας που σκοτώθηκε στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, δίνει ζωή με το θάνατό του. Η καρδιά του, το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί, οι κερατοειδείς, ακόμα και το δέρμα του θα δοθούν σε πάνω από έξι ασθενείς (μεταξύ των οποίων και εγκαυματίες).

Όλα τα μοσχεύματα θα δοθούν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τους πνεύμονες που θα δοθούν σε ασθενή στην Ιταλία. Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε πριν λίγες ώρες με επίσκεψη των γιατρών του Ωνασείου και του Λαϊκού στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν ο νεαρός και αυτή τη στιγμή γίνεται η μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο και του ήπατος στο Λαϊκό.

«Είναι μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Η καρδιά χορηγείται σε ασθενή με μηχανική υποστήριξη καρδιάς, ηλικίας περίπου 45-50 ετών. Εύχομαι να συνεχίσει μια καλύτερη ζωή. Με το δώρο αυτό της οικογένειας θα ζήσει φυσιολογικά» είπε ο διευθυντής του Ωνασείου Α. Καραμπίνης μιλώντας στο OPEN.

«Η επικοινωνία δότη και λήπτη δεν επιτρέπεται. Εμείς που εκφράζουμε την οικογένεια του λήπτη θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Ιάσονα για την προσφορά ζωής που έκανε. Πάνω από έξι ασθενείς θα ευεργετηθούν» πρόσθεσε.

Πηγή
www.dikaiologitika.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button