Επικαιρότητα

Τροχαίο στη Βουλή: Εγκεφαλικά νεκρός ο Ιάσονας – H οικογένεια θα προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Εγκεφαλικά νεκρός, είναι σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 23χρονος Ιάσονας ο οποίος είχε τροχαίο ατύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής μπροστά από τη Βουλή, με εμπλοκή οχήματος της ΕΛ.ΑΣ με συμβατικές πινακίδες.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε στην ιστοσελίδα rosa.gr η αδερφή του 23χρονου οδηγού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η οικογένεια θα προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει ότι: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

Συνεχίζοντας η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι: «Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).

Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Βαθύτατα συντετριμμένη»

Παρέμβαση έκανε και η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσονα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας, με το υλικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων που θα αποφανθούν για τα αίτια.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button