Άρθρογραφία

Τρομερές ελλείψεις στην εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών

Για τις ελλείψεις στην Παιδεία όσον αφορά την εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών μιλά η πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό και ειδικές ανάγκες «Η Αγία Σκέπη», Μαίρη Κασαμπαλάκου.

«Πασχίζουμε για το αυτονόητο στην Ελλάδα. Έχω ένα παιδί 13 χρονών στο φάσμα του αυτισμού. Είναι λειτουργικό παιδί. Πηγαίνει στη δημόσια εκπαίδευση με παράλληλη στήριξη. Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε αυτιστικού παιδιού που κρίνεται ότι μπορεί, να πάει στο κανονικό σχολείο» σημειώνει η κ. Κασαμπαλάκου.

«Τα διαγνωστικά κέντρα του κράτους μπορούν να πουν εάν κάποιο παιδί μπορεί να είναι σε κάποιο παράλληλο σύστημα ένταξης ή εάν πρέπει να πάει στο ειδικό σχολείο. Βέβαια και ο γονέας έχει δικαίωμα λόγου» προσθέτει.

Τονίζει την ανάγκη για άμεση τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών παράλληλων στηρίξεων και εξηγεί το λόγο.

«Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις στη δημόσια Παιδεία. Τα παιδιά τα αυτιστικά χρειάζονται πρόγραμμα. Να ξέρουν ότι θα έχουν το συγκεκριμένο δάσκαλο, που θα ξέρουν ότι θα είναι εκεί και θα τους βοηθήσει. Χρειάζονται ρουτίνα. Να γνωρίζουν τι θα τους συμβεί. Αυτό όμως με τις ελλείψεις δεν μπορεί να συμβεί» επισημαίνει.

Αναφέρεται επιστολή στον πρωθυπουργό και μιλά για το δικό της αγώνα.

«Ο Θεός είναι το στήριγμά μου. Πρέπει να πιστεύεις πολύ μέσα σου για να ανταπεξέλθεις σε τέτοιες δυσκολίες» υπογραμμίζει.

Τέλος, πραγματοποιεί μια σημαντική έκκληση προς τους γονείς αυτιστικών παιδιών.

«Θέλω να πω προς όλους τους γονείς ότι πρέπει να προσπαθήσουν να μπουν στα παπούτσια των παιδιών τους και όχι να απαιτούν να μπουν τα παιδιά στα δικά τους παπούτσια. Ο αυτισμός δεν είναι επικοινωνία αλλά μπορεί να επικοινωνηθεί» καταλήγει.

Διαβάστε:  Ταξίδι-προσομοίωση για παιδιά με αυτισμό από το Ίδρυμα Ωνάση

Πηγή
ΟΝΕ TV
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button