Επικαιρότητα

Το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης έχει ανάγκη από ρούχα και παιχνίδια – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

To Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, μέσω της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης , κας Όλγας Πολίτη, απευθύνει έκκληση για είδη ρουχισμού, παιχνίδια, υλικά χειροτεχνίας, βιβλιοθήκες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές για αγόρια ηλικίας 8-18 ετών.

Πού μπορείτε να προσφέρετε τα πράγματα

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν μπορούν να επισκεφτούν το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης καθημερινά από τις 6.00μ.μ. έως τις 8.00μ.μ. (Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης, τηλ. 2108962076).

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης

Το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, ιδρύθηκε το 1920 για να φιλοξενήσει παιδιά που είχαν χάσει τους γονείς τους στη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ στη συνέχεια ορφανά από τον πόλεμο του ’40. Σήμερα φιλοξενούνεται παιδιά για λόγους κυρίως οικονομικούς. Τ

α παιδιά διαμένουν μέσα στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο και φοιτούν στα δημόσια σχολεία της περιοχής της Βουλιαγμένης. Τα αιτήματα για την εισαγωγή των παιδιών γίνονται στην Αρχιεπισκοπή και εξετάζονται από κοινωνικούς λειτουργούς.

Οι λόγοι που πηγαίνουν τα παιδιά στο κέντρο φιλοξενίας ειναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί. Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης απαρτίζεται από  εξειδικευμένο προσωπικό, καθηγητές, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, καθώς και βοηθητικό προσωπικό.

Δείτε το κείμενο της έκκλησης

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button