Επικαιρότητα

«Το κάνανε για πλάκα»: Η δικαιολογία των μαθητών που κακοποίησαν σεξουαλικά 12χρονο συμμαθήτη τους με νοητική υστέρηση στου Ζωγράφου

Σοκάρουν τα στοιχεία και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου μαθητή από συμμαθητές του στις τουαλέτες Γυμνασίου στην περιοχή του Ζωγράφου. Υπενθυμίζεται ότι ο 12χρονος, έχει ήδη απομακρυνθεί από το σχολείο και θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Μετά την κατεπείγουσα ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Παιδείας, συμμαθητές του θύματος αλλά και εκπαιδευτικοί άρχισαν να λύνουν τη σιωπή τους και να αποκαλύπτουν τι πραγματικά συνέβαινε στο σχολείο με πρωταγωνιστές τους δύο «νταήδες» που οργάνωσαν την σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου μαθητή.

Η συγκλονιστική μαρτυρία μαθητή για τα όσα συνέβησαν στις τουαλέτες του σχολείου

Σύμφωνα με το Star, οι «νταήδες»  του σχολείου εξανάγκασαν έναν 12χρονο μαθητή με νοητική υστέρηση να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του συνομηλίκου του. Κατά την ίδια πηγή, μαθητής του σχολείου υποστήριξε το κίνητρο των δραστών ήταν «να σπάσουν πλάκα».

Ο ίδιος μαθητής εξήγησε ότι «δυο με τρία παιδιά στρίμωξαν ένα παιδάκι και το ανάγκασαν να κάνει κάτι σε ένα άλλο παιδί. Ξέρω ποιος έκανε την πράξη. Τον έκαναν να το κάνει, τον πίεσαν. Αυτό το παιδί έχει προβλήματα, νοητικά» σημείωσε.

Άλλος μαθητής φέρεται ότι επιβεβαίωσε στις Αρχές ότι οι «νταήδες» μαγνητοσκοπούσαν, σε βίντεο, με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη. «Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει. Το έχει δει ένας φίλος μου. Σοκαρίστηκε. Έχει διαγραφεί από τα κινητά γιατί φοβήθηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά στο Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ύπαρξη του βίντεο επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς και ένας μαθητής που συμμετείχε στην ομάδα των «νταήδων».

Πάντως οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με όλους τους καθηγητές, τη διοίκηση και τους υπαλλήλους στο συγκεκριμένο σχολείο του Ζωγράφου, οι οποίοι θα κληθούν να παράσχουν περαιτέρω εξηγήσεις και πληροφορίες για το συμβάν.

Σοκάρουν οι περιγραφές της μητέρας

“Ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή από το σχολείο το ίδιο την ώρα μαθήματος, έλειπε ο δάσκαλος και ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μου από το χέρι. Μας ομολόγησε ότι τον στριμώξανε στο μπάνιο και πράξανε σεξουαλική κακοποίηση πάνω του για 10-15 λεπτά, παρ’ όλο που εκείνος δεν ήθελε, παρ’ όλο που ζήτησε να φύγει, παρ’ όλο που προσπάθησε να φύγει αλλά δεν μπορούσε γιατί είναι πιο μικρός και ηλικιακά και σωματικά. Παρακαλούσε να σταματήσει μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε” ανέφερε η μητέρα στην κάμερα του ΑΝΤ1. Οι δύο δράστες, όπως καταγγέλλει η μητέρα, βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές: “Το τρίτο παιδί καθόταν στη δίπλα τουαλέτα και βιντεοσκοπούσε τα πάντα”.

Σοκαρισμένος και ο μπαμπάς του 12χρονου

Ο πατέρας του παιδιού πρόσθεσε: “Μας ομολόγησαν κάποιοι μαθητές ότι είχαν δει το βίντεο, ότι ο μαθητής που τράβηξε το βίντεο πήγε και το έδειξε αμέσως μετά σε άλλους μαθητές. Δεν γνωρίζουμε αν το βίντεο έχει μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μαθητής ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει. Ό,τι κι αν έχει γίνει, είναι μεγάλη ζημιά στο παιδί μας. Την επόμενη ημέρα που άρχισε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, ότι έγινε αυτό και συμμετείχε σε αυτό το πράγματα, εφόσον έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν ‘μία πλάκα ήταν και δεν χρειάζεται να πάει πάρα πέρα για να μην φάμε τις αποβολές'”.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button