Επικαιρότητα

Τοποθετήθηκαν δύο Seatrac στην Παραλία της Καλαμάτας

Τα δύο μηχανήματα Seatrac, που επιτρέπουν σε ΑμεΑ και σε άτομα με κινητικά προβλήματα να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα, τοποθετήθηκαν και πάλι φέτος στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας, στην Ανάσταση και στο τέρμα της Ναυαρίνου.

Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται όχι μόνο κάτοικοι της Καλαμάτας, αλλά και συνάνθρωποί μας από άλλες περιοχές, που έρχονται εδώ για διακοπές χάρη σε αυτή τη δυνατότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών (Seatrac και άλλες υποδομές) για τα ΑμεΑ σε 4 ακτές του δήμου, προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ.

Προβλέπονται στη Μικρή Μαντίνεια 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, στο πάρκο του Αλμυρού, στον Κορδία στη Δυτική Παραλία, καθώς και πλησίον του “Φιλοξένια” στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, όπου ο δήμος θα προμηθευτεί και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό στο μηχάνημα που ήδη λειτουργεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Πηγή
https://eleftheriaonline.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button