Επικαιρότητα

Τον έδειρε γιατί του είπε να μην παρκάρει στη ράμπα ΑμεΑ!

Διαβάστε εδώ τι συνέβη στο Βασίλη Ντ. όταν έκανε παρατήρηση σε κάποιον που ήθελε να παρκάρει σε ράμπα ΑμεΑ. Τα λόγια είναι δικά του, από την ανάρτησή του στο Facebook:

«Στις 18/4/2019 ,ώρα 10:30 π.μ. στη συμβολή λεωφόρου Συγγρού 90 με Τούσα Μπότσαρη, ένας ηλικιωμένος, ηλικίας γύρω στα 60-65, ιδιοκτήτης του κόκκινου Golf με αριθμό κυκλοφορίας *****,  προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημά του ακριβώς πάνω στη ράμπα των αναπήρων, καθιστώντας την για κυκλοφορία πεζών, όσο και αμαξιδίων, εντελώς απροσπέλαστη.

Οι περαστικοί,έκπληκτοι και αγανακτισμένοι, παρακολουθώντας τον να προσπαθεί κυριολεκτικά να “στριμώξει” το όχημά του ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν μπροστά και πίσω του, αρχίζουν να τον επιπλήττουν.

Συγκεκριμένα, ένας κύριος του φωνάζει:
«Καλά,εδώ θα παρκάρεις; Και από πού θα περάσουμε; Από πάνω; »

Συμπληρώνει μια ηλικιωμένη με πατερίτσες,που βρισκόταν ακριβώς από πίσω: «Εγώ με τις πατερίτσες πώς θα περάσω;»

Ο ασυνείδητος οδηγός, όχι μόνο αγνόησε επιδεικτικά τις συστάσεις των περαστικών, αλλά απάντησε ιδιαίτερα προκλητικά, λέγοντας: «Περάστε τώρα πριν παρκάρω» .

Η Αρετή Δανδάκη δε,με την οποία ήμασταν μαζί, τον ρωτάει: «Είστε σοβαρός; Εδώ είναι ράμπα αναπήρων!»

Τότε, και εγώ με τη σειρά μου, βλέποντας ότι συνεχίζει ακάθεκτος να αγνοεί τους οργισμένους πολίτες, ΑΜΕΑ και μη, του ξαναλέω ότι είναι αδύνατο να περάσουμε και του ξανά δείχνω την κυρία με τις πατερίτσες.

Τότε,σβήνει τη μηχανή του αυτοκινήτου,κατεβαίνει κάτω και με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος με προτρέπει να πάρω την τροχαία αν δεν μπορώ να περάσω.

Εγώ αμέσως βγάζω το κινητό από την τσέπη και καλώ την αστυνομία.

Πριν καν προλάβω να καταγγείλω το περαστικό,ο εν λόγω “κύριος” μπαίνει στο αυτοκίνητο και πάει να φύγει,λέγοντάς μου:

«Ξέρεις πολύ καλά τί είσαι.»

Αυτό το επανέλαβε δύο με τρεις φορές.

Όταν τον ρώτησα τι ακριβώς εννοεί,μου απάντησε:

«Κίναιδος είσαι,κίναιδε, ε κίναιδε. »

Τρομοκρατημένος του φωνάζω « Ντροπή σου.»

Τότε ξανά κατεβαίνει κάτω από το αυτοκίνητο και χωρίς καν να προλάβω να αμυνθώ και να αντιληφθώ τι γίνεται, μου επιτίθεται, γροθοκοπώντας με στο πρόσωπο.

Παράλληλα, φώναζε γεμάτος μίσος «Μωρή πατσαβούρα.»

Τότε, αφού προφανώς τον έχω απομακρύνει, βγαίνει ένας υπάλληλος από το διπλανό κατάστημα,το Coffee Island που βρίσκεται ακριβώς δίπλα,τον κρατάει και του φωνάζει «Τί χτυπάς το παιδί ρε; Στη ράμπα έχεις παρκάρει.»

Μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο και προσπαθεί να φύγει.

Εγώ έχοντας ζαλιστεί,πιάνομαι από τον πίσω υαλοκαθαριστήρα και αυτός χωρίς να ελέγξει τους καθρέφτες, ξεκινάει με τόσο μεγάλη ταχύτητα στην προσπάθεια του να διαφύγει, που ο υαλοκαθαριστήρας που προσπαθούσα να πιαστώ,μπαίνει στο χέρι μου, κόβομαι και αιμορραγώ.
Αμέσως τα παιδιά από το Coffee Island μου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, (τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό), μέχρι να μεταφερθώ στο νοσοκομείο.

Παράλληλα,ειδοποίησα αμέσως το 100 λέγοντάς του ότι ο οδηγός του οχήματος ***** με χτύπησε και πήγε να με πατήσει.

Μου είπαν ότι εφόσον κατέφερε να διαφύγει, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, παρά μόνο αν καταθέσω μήνυση με τον αριθμό της κυκλοφορίας.

Εφόσον διεκομίσθην άμεσα στο νοσοκομείο, στο οποίο έκανα 5 ράμματα στο δεξί χέρι, καθώς είχε σκιστεί ολόκληρο και εφόσον με έλεγξαν για τυχόν βλάβες στο κεφάλι και στο πρόσωπο,πήγα αμέσως μετά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου να καταθέσω μήνυση για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Η Αρετή Δανδάκη,που κατέθεσε και ως μάρτυρας ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου σε όλα.
Ο υπάλληλος από τα Coffee Island,δεν ήθελε να καταθέσει ούτε να αναμειχθεί παραπάνω.

Ήμασταν 5 ώρες στο αστυνομικό τμήμα.

Κατέθεσα μήνυση όχι μόνο για το Βασίλη που έπεσε θύμα ενός ακόμα τραμπούκου Ελληνάρα, αλλά για τον κάθε Βασίλη που παλεύει για τα αυτονόητα,για τον κάθε άνθρωπο που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με περιστατικά λεκτικής,σωματικής, ρατσιστικής, ομοφοβικής, σεξιστικής βίας, για τον κάθε φασίστα, απολίτιστο που θεωρεί ότι η απάνθρωπη συμπεριφορά του γίνεται αποδεκτή με το σκεπτικό «Σιγά μην το τραβήξει το θέμα», «Έλα μωρέ,σιγά μην ασχοληθεί κανείς» .

Αύριο θα πάω στην ιατροδικαστική υπηρεσία να επιβεβαιώσει τη σωματική βλάβη (την οποία το νοσοκομείο στο οποίο διεκομίσθην βεβαίωσε ήδη εγγράφως) και ευελπιστώ ότι το τέρας που ψηφίζει, αναπαράγει το είδος του και κουνάει το δάχτυλο για υποδείξεις, σύντομα θα βρεθεί υπόλογο για τις πράξεις του.

ΥΓ.1 ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ.

ΥΓ2. Ζήτω συγγνώμη αν οι φωτογραφίες φαίνονται σε μερικούς ακατάλληλες,αλλά εκτός από ότι είναι έγκυρη απόδειξη για ότι συνέβη, δείχνουν το πόσο κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας από τους ατιμώρητους τραμπούκους που μαστίζουν τη χώρα μας, που δυστυχώς είναι πολλοί.»
 
Το κείμενο δημοσιεύεται με ελάχιστες διορθώσεις (κυρίως τυπογραφικά) και χωρίς τους αριθμούς των πινακίδων, οι οποίοι όμως είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής.

Πηγή
mamastodromo.blogspot.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button