Επικαιρότητα

Τα 5 σοβαρά προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η Ιταλία εν όψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία

Εν αναμονή των αποφάσεων της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη χώρα μας με το νέο έτος, αξίζει να ταξιδέψουμε μέχρι την γείτονα Ιταλία όπου οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρίνονται ως άριστες.

Στη γείτονα χώρα, με τα 255 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και τους πάνω από 35 χιλιάδες θανάτους, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακακοίνωσε, μεταξύ άλλων και ίσως και για να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το κλείσιμο των ντισκοτέκ: “δεν θέλω να ποινικοποιήσω τους νέους. Αντθέτως, απ’ αυτούς είναι που ζητάω ένα χέρι βοήθειας: βοηθήστε μας να κρατήσουμε τη μετάδοση υπό έλεγχο”.

Συμπλήρωσε δε, ότι “Δεν μπορούμε να αποτύχουμε σε ό,τι αφορά τα σχολεία και κάθε μέτρο, κάθε θυσία που ζητείται, γίνεται με τη σκέψη στην επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία θα σηματοδοτήσει το αληθινό τέλος του εγκλεισμού”.

Τα μέτρα που λαμβάνει η Ιταλία για την ασφαλή επιστοφή των μαθητών στα σχολεία:

  • Αντικαθιστά τα θρανία 2 θεσεων με μονοθέσια θρανια. Τα προσθετα θρανία υπολογίζονται σε 2.5 εκατ.
  • Μειώνει στο μισό τον αριθμο των μαθητών ανά τάξη.
  • Προσλαμβάνει διδακτικό προσωπικό.
  • Αναζητά κτήρια που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχολεία.
  • Διανέμει δωρεαν 11 εκ. μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εξυπακούεται, ότι ζητά από εκπαιδευτικούς και μαθητές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών θα κριθεί σε έναν μήνα από σήμερα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, ότι υπακούν στη λογική και στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button