Επικαιρότητα

Τα κλουβιά του «πολιτισμού» μας

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία απήγγειλε δεκάρικους για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού:

  • Παυλόπουλος: «Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι κατ΄ εξοχήν ζήτημα πολιτισμού»,
  • Πρωθυπουργός: «Η Πολιτεία στηρίζει την οικογένεια και εγγυάται τα δικαιώματα όλων των παιδιών»,

η εφημερίδα «Έθνος» δημοσίευε την φρίκη στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας, για παιδιά που ζουν σε… κλουβιά.

Μια ιστορία που δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε. Έχει γίνει θέμα και έξω από τα σύνορά μας, μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του BBC.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού που επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη, υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Το κορίτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, έκλεισε τον Αύγουστο τα 18 ενώ από τα επτά της χρόνια ζει σε ένα κλουβί. Το κορίτσι αυτό δεν καταλάβαινε καλά- καλά το όνομά του μέχρι πριν από 2,5 χρόνια, τότε που μία ομάδα παρέμβασης ανέλαβε να λύσει τη φρίκη της καθήλωσης της όπως και δεκάδων ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονταν εκεί.

Αυτή την ομάδα παρέμβασης, μια ΜΙΚΟ επικαλέστηκε το αρμόδιο υπουργείο για να μας πει -μετά τις αλγεινές εντυπώσεις του ρεπορτάζ , πως οι συνθήκες βελτιώνονται και ήδη 30 παιδιά βγαίνουν  από τα… κλουβιά.

Μόνο που δεν μας λέει πως η βοήθεια της συγκεκριμένη ΜΚΟ, της παγκοσμίως αναγνωρισμένης οργάνωση LUMOS, η οποία ευαισθητοποιήθηκε μετά τα ρεπορτάζ του BBC, έχει ημερομηνία λήξης.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο το πρόγραμμα λήγει. Στο κέντρο υπάρχουν ακόμη έξι παιδιά που ζουν ακόμη σε κλουβιά. Αν το πρόγραμμα λήξει θα κινδυνέψουν και αυτά, αλλά και τα υπόλοιποι 30 να επιστρέψουν στα κλουβιά της πολιτισμένης μας πολιτείας.

Διαβάστε:  Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με κατηγορία ότι βίασε 20χρονο ΑμεΑ

Υ.Γ. Επίσης κύριε Πρωθυπουργέ, τα παιδιά της χώρας που στερούνται τα βασικά για την επιβίωσή τους και την ευζωία τους, σας στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς μαζί με τα παιδιά στο στρατόπεδο της Μόριας …

Πηγή
www.dimokratiki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button