Επικαιρότητα

“Ταξιδεύοντας την Τέχνη” πέρα από τα όρια της αναπηρίας!

Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που από το 1990 προσφέρει σε ανθρώπους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Σήμερα, η VSA Hellas  έχει την χαρά να σας ανακοινώσει την έναρξη του νέου της συναρπαστικού προγράμματος  «Ταξιδεύοντας την Τέχνη».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υλοποιείται από την VSA Hellas με τη στενή συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρεία προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρία και στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχής τους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.

Στο πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»  θα πραγματοποιηθούν παράλληλα οι εξής σημαντικές ενέργειες:

– Έκδοση συλλεκτικού λευκώματος.
Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της  Έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Ομίλου  Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη και Τήνο, όπου θα πλαισιωθεί και από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.Το συλλεκτικό λεύκωμα θα είναι το αποτέλεσμα  μιας  «σύμπραξης»  ανάμεσα σε 25 επιλεγμένους εικαστικούς με αναπηρία και 25 διακεκριμένους λογοτέχνες οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από ένα συγκεκριμένο έργο ο καθένας.

– Συγκρότηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγάλης εμβέλειας Ψηφιακού Μητρώου Εικαστικών με Αναπηρία, από όλη την ελληνική επικράτεια, που θα συμβάλλει τόσο στην  προβολή όσο και στη διατήρηση και αξιοποίηση από την καλλιτεχνική κοινότητα του έργου των εικαστικών με αναπηρία. Το υπό κατασκευή Μητρώο θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Αν είστε ή γνωρίζετε καλλιτέχνες με αναπηρία άνω των 18 ετών μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη VSA Hellas για να συμμετέχετε!

Τηλ. 210 7710847
info@vsahellas.gr

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button