Επικαιρότητα

Ταξίδι-προσομοίωση για παιδιά με αυτισμό από το Ίδρυμα Ωνάση

Ένα ταξίδι-προσομοίωση για παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 4 έως 16 ετών. Τα αεροπορικά ταξίδια προκαλούν στρες στους περισσότερους ανθρώπους.

Πώς αντιμετωπίζει άραγε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα ερεθίσματα ένα παιδί ή ένας έφηβος με αυτισμό;

1 στα 68 παιδιά διαγιγνώσκεται με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Συχνά, το αεροπλάνο δεν επιλέγεται ως μέσο μετακίνησης από εκείνα και τις οικογένειές τους. Για δεύτερη χρονιά, μέσω του καινοτόμου προγράμματος «Boarding Pass στον αυτισμό» που δημιούργησε το Ίδρυμα Ωνάση, παιδιά με ΔΑΦ και οι οικογένειές τους προετοιμάζονται και εξοικειώνονται με τη διαδικασία πτήσης μέσω μιας προσομοίωσης αεροπορικού ταξιδιού. Για φέτος, το πρόγραμμα για τα παιδιά με ΔΑΦ, τους θεραπευτές και τους γονείς τους βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από σχετικό ανοιχτό κάλεσμα και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλη με την επιβίβασή τους σε ένα αεροσκάφος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει την υποστήριξη της Αegean Airlines. Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Ιδρύματος εδώ

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button