Επικαιρότητα

Σύλλογος Φλόγα: Νοσηλεία στο σπίτι

25.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι», ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», έχει πραγματοποιήσει 25.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών με καρκίνο που το έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις, στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» ήταν ένα όνειρο για τους γονείς που ίδρυσαν τη Φλόγα το 1982.

Το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησαν οι πρώτες επισκέψεις με εξειδικευμένες νοσηλεύτριες σε σπίτια παιδιών του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού. Από τότε και μέχρι σήμερα, τα αυτοκίνητα της Φλόγας διασχίζουν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, μεταφέροντας μαζί με τη νοσηλευτική φροντίδα, το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά και οικογένειες.

Τα οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειες περιλαμβάνουν μείωση των επισκέψεων των παιδιών στο νοσοκομείο, μικρότερο κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής του των νοσοκομείων, αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων, οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων, καθώς και λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος είχε αναλάβει μέχρι και το 2016 η Φαρμακευτική Εταιρεία GlaxoSmithKline, ενώ από το 2017 και μετά η Νοσηλεία συνεχίζεται με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button