Επικαιρότητα

Σχεδόν 2.000 κλήσεις για κράνος και ράμπες ΑμΕΑ σε μόλις 7 ημέρες

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Η μη χρήση κράνους αλλά και η στάθμευση μπροστά σε ράμπες διάβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες βρέθηκε στο στόχαστρο της Τροχαίας την εβδομάδα που μας πέρασε και μάλιστα βεβαιώθηκαν σχεδόν 2.000 κλήσεις σε μόλις 7 ημέρες.

Ειδικότερα την εβδομάδα 18 έως 24 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13.329 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 1.972 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια!

Σε όλη τη χώρα συγκροτήθηκαν 934 συνεργεία της Τροχαίας τα οποία έλεγξαν 13.329 οχήματα βεβαιώνοντας 1.592 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 380 παραβάσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Πρωταθλήτρια στις παραβάσεις αναδείχθηκε η Αττική με 516 κλήσεις και ακολουθεί το Ηράκλειο με 152, η Θεσσαλονίκη με 126, η Αχαΐα με 97, η Β’ Δωδεκανήσου με 71 και η Αλεξανδρούπολη με 62 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή
www.newsauto.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button