Επικαιρότητα

Συγκλονίζει η Νένα Χρονοπούλου: «Έχω δει σημάδια στο παιδί μου, όταν πήγαινε σε κέντρο. Έκανε 5 χρόνια να συνέλθει»

Με σπαρακτικά λόγια μίλησε η Νένα Χρονοπούλου για όσα βίωσε και το δικό της παιδί, με αφορμή τα περιστατικά κακοποιήσεων σε ιδρύματα ΑμΕΑ.

Η ηθοποιός, μητέρα και η ίδια ενός 17χρονου παιδιού με ειδικές ικανότητες είναι ιδιαίτερα ενεργή στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ και με τον σύζυγό της, Τάσο Μητρόπουλο έχουν δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό δίκτυο για αυτά τα άτομα.

«Πονέσαμε όλοι, αγανακτήσαμε και ντραπήκαμε, κλονιστήκαμε. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία λειτουργίας αυτών των κέντρων» είπε η Νένα Χρονοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα, με αφορμή το επίμαχο βίντεο κακοποίησης αυτιστικού ατόμου σε ίδρυμα που ήρθε πρόσφατα στο φως.

[ads1Κατήγγειλε ότι και ο γιος της έχει πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς σε ίδρυμα. «Έχει περάσει και από καλά κέντρα και από κακά. Έχω δει τον Χρήστο ταλαιπωρήμενο, έχω δει σημάδια επάνω του, το πήρα το παιδί από εκείνο το κέντρο αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Έχει αλλάξει χαρακτήρα, έκανε 5 χρόνια να συνέλθει όταν πήγαινε σε ένα κέντρο όπου ποιος ξέρει τι έβλεπε.

«Ο Χρηστάκης με έβαλε σε έναν δρόμο που είναι ευλογημένος. Τον μαθαίνω να αποδέχεται τον εαυτό του, έτσι όπως είναι. Να λέει δόξα το Θεό που και σήμερα πέρασε μια ωραία μέρα, να αγαπάει και να του φτάνουν λίγα πράγματα» εξομολογήθηκε η Νένα Χρονοπούλου.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button