Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Εκεί θα διερευνήθει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην Αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Σε επιφυλακή και ο ΙΣΑ  – Ζητά στοιχεία για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό, ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του. Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Διαβάστε:  Η υπόθεση Φλώρου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου»! 700 αποφυλακίσεις με πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67%- Πολλές θεωρούνται ύποπτες
Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα ή να μας ακολουθήσετε στο twitter
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button