Επικαιρότητα

Στηρίζουμε την Αθλήτρια με Αναπηρία κα Κύνθια Νικολάου που θέλει να αγοράσει Τρίκυκλο Αγωνιστικό Ποδήλατο

Είμαι η Κύνθια Νικολάου, γεννήθηκα με εγκεφαλική παράλυση. Είμαι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω στο παρελθόν εργαστεί στον ΟΤΕ, σε ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών και πληροφορικής σε παιδιά και ως πωλήτρια καλλυντικών.

Μονάχα με απόλυτη ειλικρίνεια. Έτσι με καθοδήγησαν κι έτσι μονάχα μπορώ να σας απευθυνθώ. Α! Και με μεγάλη χαρά κ πολλά όνειρα!

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορέσω να οδηγήσω κάτι. Πάντα θαύμαζα τους οδηγούς. Κάθε είδους. Την ελευθερία. Το ότι τη μία στιγμή είσαι σε ένα σημείο και λίγο αργότερα κάπου αλλού. Τόσο δύσκολο για ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση! Όταν ο τότε προπονητής μου με ανέβασε για πρώτη φορά σε τρίκυκλο ήξερα ότι δε θα κατέβαινα.

Δε σκεφτόμουν αγώνες, παρά μόνο την επόμενη προπόνηση – ευκαιρία να οδηγήσω. Ενάμιση χρόνο μετά, κατάφερα να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ατόμων με Αναπηρία. Κατέκτησα ταυτόχρονα την πρώτη και τελευταία θέση μιας και δεν έτρεξε άλλη κοπέλα στην κατηγορία μου. Το συναίσθημα όταν τερμάτισα τον πρώτο αγώνα ήταν μοναδικό! Αν μη τι άλλο, για ακόμη μια φορά, οδήγησα!

Τον δεύτερο αγώνα λόγω κανονισμών (χρονικών περιορισμών) δεν τον τερμάτισα. Κι έτσι, τέθηκε αμέσως στόχος για την επόμενη σεζόν. Να τερματίσω και τον αγώνα αντοχής. Εκείνη την εποχή αποφάσισα να αγοράσω ένα τρίκυκλο αγωνιστικό ποδήλατο. Είχα την ευκαιρία να ζητήσω χορηγία είτε crowdfunding. Δεν το έκανα γιατί δεν πίστευα ότι είμαι κάποια αθλήτρια επιπέδου που να αξίζει χορηγία. Και όχι μόνο δεν το πίστευα αλλά δεν ήμουν κιόλας! Έτσι αγόρασα με δόσεις ένα φθηνό αγωνιστικό τρίκυκλο. Μου παραδόθηκε μισοτελειωμένο με την υπόσχεση να φτιαχτεί σιγά σιγά. Δε φτιάχτηκε ποτέ!

Έχω χάσει, και χάνω ακόμα, μέρες και εβδομάδες προπονήσεων. Έχω οδηγήσει χωρίς φρένα με «εξωτερικό φρένο» το δάσκαλο μου που οδηγεί δίπλα μου. Με έχει αναλάβει ενας εξαιρετικός δάσκαλος, με γνώση και κατάρτιση. Έχω πολλά να μάθω από το συγκεκριμένο άνθρωπο και πολλά χιλιόμετρα, ελπίζω, να διανύσουμε! Πολύ συχνά χάνω αυτή την ευκαιρία βλέποντας το δάσκαλό μου να αναλώνεται με βίδες και φρένα! Και τα φρένα δεν είναι προφανώς το μόνο  πρόβλημα. Αυτό το ποδήλατο δε μπορεί να φτιαχτεί καθώς είναι εκ κατασκευής κακοφτιαγμένο.

Η ποδηλασία, εκτός από το αθλητικό-αγωνιστικό κομμάτι της, είναι σημαντική και για την αναπηρία μου καθώς βελτιώνει τη φυσική  μου κατάσταση, με δυναμώνει και με κρατάει σε κίνηση!

Απευθύνομαι σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια είναι σοβαρή, ζητώντας υποστήριξη για την αγορά ενός σωστού ποδήλατου, που να μπορεί να υποστηρίξει της προπονήσεις και τους αγώνες μου. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να ανταπεξέλθω μόνη μου σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Η επίσημη σελίδα του Project…

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Kynthia

Πηγή
www.nevronas.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button