Επικαιρότητα

Στην αγκαλιά της «Κιβωτού Του Κόσμου» το 4χρονο Παιδί από το Βόλο

Άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε το παιδί

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» φιλοξενείται προσωρινά από 4/12 το 4χρονο παιδί που διαπιστώθηκε ότι ζούσε σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε περιοχή της Μαγνησίας.

Μετά το κάλεσμα που απευθύνθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου για φιλοξενία του παιδιού, δομή προστασίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Γιάννενα ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Οι ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το αγγελούδι ήταν καλές, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να μεγαλώσει σε κατάλληλη δομή προστασίας παιδιού. Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες τον μικρούλη, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί δομή προστασίας παιδιού.

Παράλληλα, η κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου ενεργοποιήθηκε για να αισθανθεί το παιδί ασφαλές και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρούλης μεταφέρθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» χθες με συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει για τις ανάγκες του 4χρονου. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα παρενέβη η Εισαγγελία Βόλου με κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η κοινωνική έρευνα και τα στοιχεία που συγκέντρωσε συνηγορούσαν ότι το αγγελούδι μεγάλωνε σε ένα πραγματικά άκρως ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Το αγγελούδι, σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μεγάλωνε σε ένα σπίτι -ερείπιο, παραμελημένο από τους γονείς του, που φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων και από την πλευρά του πατέρα και από την πλευρά της μητέρας, που είναι και οι δύο άνεργοι και δεν έχουν πόρους για να ζήσουν, τον παππού του και τον θείο του.

Στο σπίτι δεν υπάρχει καν πάτωμα, αλλά χώμα που τώρα με τις βροχές μετατράπηκε σε λάσπη, ενώ τμήματα της οροφής έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν «φαγωθεί». Μοναδικός χώρος στον οποίο μπορούσε να απαγκιάσει με σχετική ασφάλεια η οικογένεια μαζί με το 4χρονο είναι ένα δωματιάκι μόλις 3Χ3 με ένα μονό κρεβάτι και μία παλιά καρέκλα.

Διαβάστε:  Υποψήφιος για το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη ο Πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη που μίλησε για το παιδάκι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τονίζοντας ότι το αγγελούδι πρέπει να απομακρυνθεί από αυτό το περιβάλλον και να σωθεί. Χάρη στην ευαισθητοποίηση του πολίτη υπήρξε άμεση κινητοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου.

Έτσι σήμερα το αγγελούδι βρίσκεται σε μία ασφαλή δομή και περιτριγυρισμένο από ένα περιβάλλον που του δείχνει αγάπη και φροντίδα.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button